• NL
dr. V.A.W.M. (Victor) Umans
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
acute en invasieve cardiologie, zorgvernieuwing
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
1995
Opleiding
Geneeskunde, Erasmus Universiteit in Rotterdam; Cardiologie, Thoraxcentrum Academisch Ziekenhuis in Rotterdam
BIG-nummer
59024383601
Afdelingen

 

'Cardiologie is echt mijn vak! Het is een vakgebied waarin veel verbetering voor patiënten bereikt kan worden, zowel in de acute fase als in de latere fase van het ziektebeeld. Het vakgebied kenmerkt zich door allerlei mooie veranderingen in zowel nieuwe technieken als nieuwe medicijnen. De laatste jaren werk ik intensief samen met verpleegkundig specialisten om de zorg die u van ons mag verwachten nog verder op maat te kunnen geven.

Na de middelbare school in Roermond aan het B.C. Schöndeln, ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na mijn inschrijving als arts volgde een tweejarige opleiding interne geneeskunde in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, gevolgd door de opleiding cardiologie in het Thoraxcentrum Academisch ziekenhuis in Rotterdam. Hier bleef ik na de opleiding nog 2 jaar als cardioloog werkzaam op de hartcatheterisatie afdeling.

In 1994 promoveerde ik cum laude op het onderzoek getiteld ‘Clinical, angiographical and histological aspects of directional coronary atherectomy’ waarin ik een nieuwe manier van dotteren beschreef.

In 1995 startte ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, met als aandachtsgebied acute en invasieve cardiologie en zorgvernieuwing. Ik ben nauw betrokken bij onze research afdeling ’Alcares’ en opleider van nurse practitioners.

In 1997 ben ik benoemd tot fellow van de American College of Cardiology.

Van 2011 tot 2015 heb ik in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie gezeten, de laatste 2 jaar in de rol van voorzitter.

Ik ben getrouwd met Marina Eckenhausen en vader van Sophie, Laurens-Jan en Quirijn.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. V.A.W.M. (Victor) Umans