• NL
dr. W.A. Bax
Functie
internist-nefroloog
Specialisatie
nefrologie, vasculaire geneeskunde
Opleiding
Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Medisch Centrum, Universitair Medisch Centrum Utrecht
BIG-nummer
39046848001
Afdelingen

 

'Na promotie-onderzoek en opleiding in Rotterdam, Basel (CH), Amersfoort en Utrecht werk ik sinds 2002 in Alkmaar, en ook op Texel en in Den Helder. Ik ben internist-nefroloog (nierziekten, dialyse, postniertransplantatiezorg en alles wat daarmee te maken heeft), en internist-vasculaire geneeskunde. Het laatste houdt in dat ik vaatproblemen behandel, en vooral ook probeer te voorkomen zoals we dat doen bij de behandeling van hoge bloeddruk, diabetes mellitus en een verhoogd cholesterol.

Het is mijn missie om patiënten te bieden wat volgens de meest recente stand van wetenschap het beste is. Samen met de patiënt bespreek ik de uitkomsten van onderzoek en stel ik met hem of haar een plan samen waarmee de ziekte behandeld wordt, of schade wordt voorkomen. Wat het plan van aanpak wordt, kan verschillen per individu. Het zoeken naar het goede plan, passend bij de patiënt die bij mij komt, is mijn uitdaging.

Daarnaast streef ik naar verbetering van de organisatie van zorg. De organisatie in het ziekenhuis en de zorg gegeven bij de huisarts moeten op elkaar zijn afgestemd, en van het hoogst haalbare niveau zijn. Dat vereist inspanning voor samenwerking en overdracht van kennis (opleiding) van hulpverleners in het ziekenhuis, maar ook naar de huisarts en vice versa. Dat klinkt best abstract maar het is mijn overtuiging dat toekomstige patiënten hier de concrete vruchten van zullen plukken.'

 

Promotie (cum laude):
Pharmacology of the human isolated coronary artery; Effects of 5-HT, platelets and peptides

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. W.A. Bax