• NL
M.P. Hendriks
Functie
internist-oncoloog
Specialisatie
oncologie
Aandachtsgebied
behandeling van kanker, organisatie en innovatie van kankerzorg, wetenschappelijk onderzoek
Opleiding
opleiding tot internist-oncoloog, good clinical practice training (GCP), managementopleiding
BIG-nummer
39059509201
Afdelingen

 

'Interne geneeskunde is een prachtig vak! Erg breed, divers en uitdagend. Nieuwsgierigheid is een belangrijke eigenschap om effectief en vooral leuker je werk te kunnen doen. Elk mens is anders. Het is een uitdaging om bij elke nieuwe ontmoeting goed in te schatten “wie iemand is, hoe iemand in elkaar zit. Dat maakt uit voor de benadering. En vaak ook voor de uiteindelijke behandeling.

Dit geldt in het bijzonder als het om kanker gaat. Je komt als dokter dan heel nabij. Bij je patiënt en zijn/haar directe omgeving. Gesprekken gaan dan niet alleen over de ziekte en behandelmogelijkheden. Maar ook over de gevolgen van behandeling, de angst voor terugkeer van ziekte, de toekomst, erfelijkheid. Hoe ga je daar mee om, is er hulp nodig?

Ons vak verandert snel: kennis wordt meer gecentraliseerd, waardoor alle patiënten profiteren van de kennis van experts. Binnen Noordwest Ziekenhuisgroep werken we samen met o.a. het AMC, VUmc en AVL. Verder zullen de behandelingen in de toekomst meer worden toegespitst op specifieke eigenschappen van een bepaalde kankersoort. Vanwege deze ontwikkeling heeft Noordwest Ziekenhuisgroep zich aangesloten bij het centrum voor gepersonaliseerde kanker behandeling (CPCT).

Graag draag ik bij aan het verbeteren van de uitkomsten van kankerbehandelingen. Daarom werk ik mee aan de uitvoering van meerdere studies. Graag ben ik u van dienst.'


Bijzonderheden:

  • bestuurder trialbureau oncologie
  • lokale hoofdonderzoeker van meerdere (inter)nationale studies op het gebied van de medische oncologie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M.P. Hendriks