• NL
dr. F. (Femke) de Groof
Functie
kinderarts-neonatoloog
Aandachtsgebied
neonatologie en voeding
Opleiding
kindergeneeskunde; neonatologie
Afdelingen

 

 

'Al vroeg in mijn studie wist ik dat ik graag kinderarts wilde worden. De veelzijdigheid van het werkgebied kindergeneeskunde trok mij toen al mij enorm aan. Elke leeftijd kent zijn eigen ziektebeelden en vraagt daardoor een andere aanpak. Elk kind is een individu dat je moet leren kennen en leren lezen. Goede zorg leveren en ouders met een acuut of chronisch ziek kind goed begeleiden vind ik belangrijk.

Ik heb me enkele jaren verdiept in de zorg van ernstig zieke pasgeborenen op de intensive care neonatologie in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarnaast heb ik een tijd met mijn gezin in Shanghai in China gewoond om mijn promotieonderzoek te doen naar de aminozuur (= onderdeel van eiwitten) behoefte bij pasgeborenen. Na enkele jaren verdieping vond ik het tijd om het vak van kinderarts weer in de breedte uit te oefenen. Daarvoor ben ik met mijn gezin naar Noord-Holland verhuisd. Het werken bij Noordwest Ziekenhuisgroep bevalt me erg goed.

Naast patiëntenzorg doe ik wetenschappelijk onderzoek naar voeding en groei en zit ik onder meer in de landelijke Commissie Voeding van de Nederlandse Vereniging van Kinderartsen.'

Bijzonderheden
Gepromoveerd in 2012 op 'De behoefte aan vertakte keten aminozuren bij pasgeborenen' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. F. (Femke) de Groof