• NL
D.J. (Dirk Jan) Hofstee
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
knie- en voet/enkelchirurgie, sportletsels, traumatologie
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2012
Opleiding
orthopedisch chirurg (opgeleid in: Erasmus Medisch Centrum)
BIG-nummer
19054243901
Afdelingen

 

‘Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik onder andere wetenschappelijk onderzoek gedaan in het New York University Hospital in de Verenigde staten. In 2000 studeerde ik af als basisarts en startte ik de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Erasmus MC in Rotterdam en het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. De opleiding tot orthopedisch chirurg rondde ik af aan het einde van 2010. In januari 2011 vertrok ik met mijn gezin naar Australië om me verder te specialiseren op het gebied van botbreuken en letsel van de knie en voet/enkel in het Alfred Hospital. Hier heb ik ook onderzoek gedaan naar breuken van het bekken, het dijbeen en de enkel. Sinds oktober 2012 werk ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep.

Wat orthopedie voor mij een bijzonder vak maakt, is dat je het geheel goed kunt overzien. Wat ik bedoel is dat de behandeling van een duidelijke klacht vaak tot een concreet resultaat leidt. Dat een patiënt na een kruisbandreconstructie na 9 maanden weer kan sporten bijvoorbeeld. Dat is mede een reden waarom ik me heb gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van knieën, enkels en voeten.
Knieën en enkels zijn ingewikkelde gewrichten. Maar we hebben gelukkig veel mogelijkheden om patiënten met klachten en verschillende aandoeningen te helpen. Dat varieert van een ‘simpele’ kijkoperatie tot een kunstknie, en alles daartussenin. Het is mijn uitdaging om samen met de patiënt te zoeken naar de beste oplossing op maat. Wat voor de één een goede oplossing is, kan voor de andere niet acceptabel zijn.
Het aantrekkelijke van een groot ziekenhuis als Noordwest Ziekenhuisgroep is dat alle specialismen en ook alle onderdelen van de orthopedie worden uitgevoerd. Het is inspirerend om te mogen samenwerken met collega’s die met passie het allerbeste uit hun vak halen en volgens de laatste inzichten de beste behandeling bieden. Voor patiënten is het belangrijk dat ze volgens de laatste inzichten worden behandeld. Dat zou ik zelf ook willen.

Verder vind ik het een uitdaging om patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en ook zoveel mogelijk samen beslissingen te nemen. Ik zet me graag in voor patiëntveiligheid. Ik vind het ontzettend belangrijk dat we leren van onze fouten. Ik wil mijn moeder bij wijze van spreken met een veilig gevoel naar ons ziekenhuis kunnen brengen.’

Aandachtsgebieden

 • knie: kijkoperaties, voorste kruisband, knieprothese, klachten van de knieschijf, klachten van knieprotheses, standscorrectie van het been
 • voet/enkel: kijkoperaties, slijtage, standsafwijkingen van de grote teen, platvoeten


Recente activiteiten

 • lid van een landelijke richtlijnen commissie over open botbreuken
 • teacher bij cursus over botbreuken
 • september 2013: gevorderde cursus kijkoperaties van de knie in York, UK
 • maart 2013: presentatie over bekkenfracturen op een Amerikaans congres (AAOS)


Overig

 • 2011: fellowship orthopaedics and traumatology Melbourne, Australië
 • 2010: afronding opleiding tot orthopedisch chirurg
 • 2010: fellowship Traumatology Edingburgh, Schotland
 • 2009: fellowship Italië vanuit Europese orthopedie vereniging
 • 2008: fellowship arthroscopie in Nederland
 • 2008-2010: lid van commissie voor modernisering opleiding orthopedie
 • 2006-2008: voorzitter Europese vereniging voor orthopeden in opleiding

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: D.J. (Dirk Jan) Hofstee