• NL
B.W. (Bas) van der Spek
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
geavanceerde endoscopische technieken, leverziekten, virale hepatitis
Opleiding
Medisch Centrum Alkmaar: MDL-arts (2005-2012), Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam, VU Medisch Centrum, Amsterdam
BIG-nummer
19064241301
Afdelingen

 

'Ik heb een grote passie voor mijn werk. Het intensieve contact met mijn patiënten motiveert mij en de kunst om voor hen telkens een passende oplossing te vinden is een uitdaging, die ik graag aanga.
De snelle en grote technische ontwikkelingen binnen het vakgebied van de MDL-arts trekken mij erg aan, waarbij ik voorop wil lopen in het ontwikkelen van veilige en betere technieken en behandelmethoden.

Tijdens mijn opleiding tot MDL-arts heb ik mij bekwaamd in de MDL-zorg in de breedste zin, met bijzondere aandacht voor geavanceerde endoscopische technieken, leverziekten en virale hepatitis.

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in het verwijderen van grote poliepen uit de darm, behandeltechnieken van de galwegen/alvleesklier en ben ik nauw betrokken bij het onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Ik ben opgegroeid in Alkmaar en ben daarom sterk gebonden aan deze prachtige regio, waar ik mij nu ook met mijn gezin heb gevestigd.'


Bas van der Spek in de media:

In 2015 ging de eerste patiënt in Alkmaar onder het mes. Of eigenlijk zonder mes, want de darmoperatie ging via de endoscoop, van binnenuit dus. Een techniek die maag-darm-leverarts Bas van der Spek van Noordwest Ziekenhuisgroep in Nederland heeft geïntroduceerd en die hij onlangs in Chicago presenteerde tijdens het grootste MDL-congres ter wereld. Lees het hele artikel uit het Noordhollands Dagblad, d.d. 30 mei 2017

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: B.W. (Bas) van der Spek