• NL
C. (Cynthia) Nieuwenhuizen
Functie
specialistisch verpleegkundige
Aandachtsgebied
astma, COPD, chronische longziekten
Afdelingen

 

‘Sinds 1992 ben ik werkzaam bij de hart-long polikliniek van Noordwest  Ziekenhuisgroep. In mijn functie als longconsulent draai ik elke dag zelfstandig voorlichtingsspreekuur voor mensen met een chronische longaandoening, onder andere COPD en astma. Op maandagochtend werk ik op locatie Schagen en doe ik longfunctie-onderzoeken.

Tijdens mijn voorlichtingsspreekuur geef ik uitleg over de aandoening van de luchtwegen, werking van inhalatiemedicijnen en leer ik patiënten de juiste inhalatietechniek. Ik laat patiënten bijvoorbeeld oefenen met placebo(nep)materialen. Het saneren van de woning en ook de gevolgen van een chronische aandoening en begeleiding bij het omgaan van de ziekte is een belangrijk onderwerp in het gesprek.
Ik vind het altijd weer een enorme uitdaging om patiënten te motiveren tot een gezonde leefstijl, dit om de kwaliteit van leven te bevorderen. Denk hierbij aan blijven of meer gaan bewegen, gezonde voeding, maar ook de begeleiding bij het stoppen met roken met uiteindelijk het doel: rookvrij zijn.  

Het is en blijft een hele leuke afwisseling om elke dag patiënten te zien tijdens mijn spreekuur. Omgaan met mensen is heel erg leuk en geeft  mij veel plezier in mijn werk met prettige collega’s. Het werk geeft  mij veel voldoening, zeker als het met de patiënten goed gaat en ze tevreden zijn. Mooi en nuttig werk waar ik binnen het team mijn ‘steentje’ aan de longzorg kan bijdragen.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: C. (Cynthia) Nieuwenhuizen