• NL
dr. H.C.A. (Harm) Graat
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
wervelkolomchirurgie, heup- en kniechirurgie, traumatologie, arthroscopische behandelingen
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2014
Opleiding
orthopedisch chirurg (Noordwest Ziekenhuisgroep)
BIG-nummer
89056665201
Afdelingen

 

‘In 1995 begon ik mijn studie Geneeskunde in Maastricht. Tijdens mijn studie heb ik op internationaal niveau geroeid en ben ik uitgezonden naar de Henley Royal Regatta. Tijdens mijn studie ontstond mijn interesse voor problemen aan de wervelkolom. Ik schreef tijdens mijn studie enkele publicaties hierover en deed ik in 2000 een stage wervelkolomchirurgie in het Royal Brisbane Hospital. Ik behaalde mijn artsexamen in 2001. Hierna ben ik gestart met mijn promotiestudie in het VU medisch centrum in Amsterdam. In 2008 ben ik gepromoveerd op de behandeling van bottumoren. Dit resulteerde in mijn proefschrift ’Experimental treatment modalities for osteosarcoma; preclinical studies on virotherapy, chemotherapy and small molecule therapy’. De opleiding tot orthopedisch chirurg volgde ik in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, VU medisch centrum in Amsterdam en Noordwest Ziekenhuisgroep. In oktober/november 2011 was ik pre-fellow wervelkolomchirurgie in Gold Coast Spine, Australië. De opleiding orthopedie rondde ik af in 2012. Na het afronden van deze opleiding volgde ik een fellowship wervelkolomchirurgie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Ik ben actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek (zie publicaties) en heb meerdere presentaties gegeven.
Sinds januari 2014 werk ik als orthopedisch chirurg bij Noordwest. Dit was voor mij een vertrouwde omgeving, omdat ik hier ook de opleiding tot orthopedisch chirurg heb gedaan. Noordwest is een fijn ziekenhuis met voldoende patiënten voor bijvoorbeeld wervelkolomonderzoek en er is een volledig neurochirurgisch team. Kortom alle facetten voor een goed wervelkolomcentrum zijn er. Dat vind je niet op veel plekken in Nederland. Ik hou me naast de problemen aan de wervelkolom, ook bezig met de problemen aan de heup en knie. De patiënt met zijn probleem staat voor mij centraal. Ik zal met de patiënt de behandeling met of zonder operatie bespreken en ik ga voor het beste resultaat!’
 
Aandachtsgebieden
 • Wervelkolom : behandeling van wervelkolombreuken, infecties van de wervelkolom, metastasen in de wervelkolom en beknellingen van zenuwen.
 • Heup: het plaatsen van heupprothesen
 • Knie: het plaatsen van knieprothesen en kijkoperaties
Overig
 • 2012-2013: wervelkolom fellow, Sint Maartenskliniek, Nijmegen
 • 2011: pre-fellowship wervelkolomchirurgie, Gold Coast Spine, Gold Coast, Australie
 • 2003-2006: promotie studie: nieuwe behandeling voor het osteosarcoom, VU medisch centrum
Lidmaatschappen
 • Nederlandse Orthopedische Vereniging
 • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie
 • Dutch spine society
 • AO spine

Publicaties

 1. Van Hessem L, Schimmel JJ, Graat HC, de Kleuver M. Effective nonoperative treatment in juvenile idiopathic scoliosis. J Pediatr Orthop B. 2014;23(5):454-60.
 2. Kuiper JW, Vos SJ, Saouti R, Vergroesen DA, Graat HC, Debets-Ossenkopp YJ, Peters EJ, Nolte PA. Prosthetic joint-associated infections treated with DAIR (debridement, antibiotics, irrigation, and retention). Acta Orthop. 2013;84(4):380-6.
 3. PosthumaDeBoer J, Würdinger T, Graat HC, van Beusechem VW, Helder MN, van Royen BJ, Kaspers GJ. WEE1 inhibition sensitizes osteosarcoma to radiotherapy. BMC Cancer. 2011; 29;11:156

Lees op de website van PudMed meer publicaties van dr. H.C.A. Graat.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. H.C.A. (Harm) Graat