• NL
dr. A. (Ahmet) Demirkiran
Functie
chirurg
Specialisatie
Gastro-intestinale oncologie, obesitas-chirurgie, buikwandchirurgie
Aandachtsgebied
obesistaschirurgie (laparoscopische gastric bypass, gastric sleeve operatie), kijkoperaties dikke darmkanker, endeldarmkanker, galblaasverwijdering, buikwandbreuken en refluxoperaties bij maagzuurklachten
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2014
Opleiding
Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC, Amphia Ziekenhuis, Fellowship Obesitas Centrum Zuid-West Nederland
BIG-nummer
19066104801
Afdelingen

 

Dr. Demirkiran is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Obesitas is wereldwijd een toenemend groot gezondheidsprobleem. De gevolgen van obesitas zijn voor de patiënt niet alleen hinderlijk zijn maar kan ook dodelijk zijn.

De meest succesvolle en blijvende behandeling van obesitas is een operatie. Door een operatie zijn verschillende obesitas-gerelateerde ziektes, zoals suikerziekte, COPD, gewrichtsklachten en hartklachten te verbeteren of zelfs te genezen. Een operatie is in deze situatie een hele dankbare, levensverlengende verrichting. Dit is voor mij de belangrijkste drijfveer om patiënten met obesitas te helpen.

Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Maag-Darm-Lever artsen de afgelopen jaren een expertisecentrum opgebouwd voor de behandeling van maagzuurklachten, het vroegtijdig opzoeken van dikkedarmkanker en endeldarmkanker. Vroegtijdig opereren van maagzuur gerelateerde klachten verbetert niet alleen de kwaliteit van leven maar kan ook het risico op maag/slokdarmkanker verminderen.

Door het bevolkingsonderzoek kunnen we dikke darm en endeldarm tumoren veel eerder detecteren. Hierdoor kunnen we tumoren eerder verwijderen waardoor de kans op uitzaaiingen aanzienlijk wordt gereduceerd. Dit is een heel dankbare operatie en ik ben blij dat ik samen met mijn collega's deze zorg kan leveren aan onze patiënten.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. A. (Ahmet) Demirkiran