• NL
B. Idema
Functie
neurochirurg
Aandachtsgebied
neuro-oncologie
Opleiding
Geneeskunde, Medische Biologie, Neurochirurgie
BIG-nummer
99058215401
Afdelingen

 

‘Sinds 1 februari 2014 ben ik werkzaam als neurochirurg bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder. Mijn studie geneeskunde en medische biologie heb ik afgerond in Utrecht. Via het Erasmus MC ben ik vervolgens in Nijmegen terecht gekomen waar ik mijn opleiding tot neurochirurg heb gevolgd. Vlak voor en tijdens mijn opleiding heb ik daarnaast onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van aanvullende MRI-technieken en PET binnen de neuro-oncologie.

Ik ben algemeen neurochirurg, maar mijn aandachtsgebied binnen de neurochirurgie ligt bij de neuro-oncologie. Hiernaast heb ik ervaring in endoscopische technieken en werk ik nauw samen met de pijnspecialisten voor de neuro-modulatie.

Neurochirurgie is een bijzonder en veelzijdig vak. Aandoeningen van de hersenen, ruggenmerg en zenuwen kunnen een grote invloed hebben op het functioneren en persoonlijkheid van patiënten waarbij een operatie niet altijd de beste oplossing is. Het is daarom zeer van belang om samen met de patiënten een goede afweging te maken of een operatie de beste oplossing is. Sinds 1992 worden er in het Noordwest Ziekenhuisgroep neurochirurgische operaties uitgevoerd. De vakgroep is over de jaren uitgebreid en inmiddels zijn we met 6 enthousiaste neurochirurgen en behandelen patiënten uit de hele kop van Noord-Holland.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: B. Idema