• NL
C.M. (Christiaan) Haitink
Functie
neurochirurg
Aandachtsgebied
wervelkolomchirurgie
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2008
Opleiding
Geneeskunde, Universiteit van Leiden (LUMC) en opleiding Neurochirurgie in Medisch Centrum Haaglanden (Westeinde) en Leids Universitair Medisch Centrum
BIG-nummer
19052187301
Afdelingen

 

'Na het afronden van mijn studie Geneeskunde in Leiden ben ik verhuisd naar Den Haag. Daar ben ik in 2002 gestart met de opleiding Neurochirurgie in het Westeinde Ziekenhuis (Medisch Centrum Haaglanden) en LUMC. Sinds het afronden van mijn opleiding in 2008 ben ik met veel plezier in Noordwest Ziekenhuisgroep werkzaam als neurochirurg.

Ik ben algemeen neurochirurg, maar gespecialiseerd in de (complexe) wervelkolomchirurgie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ernstige fracturen van de nek of rug en kankergezwellen in of om het wervelkanaal. Maar ook rug- en nekhernia’s, vernauwingen of andere meer voorkomende aandoeningen van de wervelkolom behoren tot mijn dagelijkse praktijk. Ook de zogenaamde ‘Minimaal Invasieve’ (een kleinere incisie dan gebruikelijk ) technieken kan ik hier, indien gewenst, toepassen. Op de donderdag ben ik regelmatig in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn te vinden waar ik ook opereer en spreekuur houd. Opereren aan het zenuwstelsel is niet niks, daarom probeer ik patiënten en hun familie altijd zo goed mogelijk te informeren over de operatie en de periode daarna.

Neurochirurgie is een bijzonder en veelzijdig vak. Zowel het opereren aan de hersenen, ruggenmerg, als aan zenuwen is elke keer weer een uitdaging, waarbij zorgvuldigheid van het grootste belang is. Sinds 1992 worden er in Noordwest Ziekenhuisgroep neurochirurgische operaties uitgevoerd en zijn de technieken steeds verfijnder geworden. De vakgroep is over de jaren verder uitgebreid en inmiddels zijn we met 5 enthousiaste neurochirurgen en behandelen patiënten uit de hele kop van Noord-Holland.

De vakgroep neurochirurgie doet mee aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken en kwaliteitsregistraties. Dat doen we om zoveel als mogelijk mee te gaan met de tijd en te voldoen aan alle kwaliteitseisen van nu. Omdat er maar ongeveer 110 neurochirurgen in heel Nederland werken zijn er nauwe banden met andere neurochirurgische klinieken in de omgeving maar ook daarbuiten voor overleg en advies.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: C.M. (Christiaan) Haitink