• NL
E.B. (Boudewijn) Alting von Geusau
Functie
chirurg
Specialisatie
oncologische en gastro-enterologische chirurgie, laparoscopische chirurgie voor darm kanker, laparoscopische liesbreuk en buikwandbreuk chirurgie, proctologische en algemene chirurgie
Aandachtsgebied
oncologische en gastro-enterologische chirurgie, laparoscopie
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2004
Opleiding
UMCG en Medisch Spectrum Twente (1999-2003) fellowship colorectale chirurgie (2004)
BIG-nummer
49045356501
Afdelingen

 

Dr. Alting von Geusau is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

'Na mijn studie in Leiden heb ik in Groningen en Enschede de opleiding tot chirurg gevolgd. Al vroeg heb ik de keuze voor de Heelkunde gemaakt en inmiddels ben ik met veel plezier meer dan 12 jaar werkzaam als chirurg. Onder andere vanwege het praktische en dynamische karakter ervan, heb ik bewust voor dit beroep gekozen. Het resultaat van een operatie is vaak direct zichtbaar.

Mijn super-specialisatie is de laparoscopische chirurgie voor darmkanker. Het hele proces, van de eerste kennismaking en begeleiding van de patiënt met darmkanker tot en met de operatie en de controles nadien, maakt mijn werk bijzonder. Ik volg actief nieuwe ontwikkelingen in de chirurgie, zoals de 3D-laparoscopie. Naast darmchirurgie en proctologie richt ik mij ook op de algemene chirurgie zoals onder andere laparoscopische liesbreuk en buikwandbreuk correcties.

Samen met mijn patiënten en multidisciplinair behandelteam tot een optimaal behandelplan komen geeft mij veel voldoening. Het is teamwork. Er is veel expertise aanwezig in ons chirurgenteam.'

Bestuurlijke functies:

  • oncologiecommissie
  • bloedtransfusie commissie
  • medicatieverificatie commissie
  • werkgroep gastro-intestinale tumoren (IKA)


Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
  • Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie
  • Nederlandse Vereniging voor Oncologie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E.B. (Boudewijn) Alting von Geusau