• NL
J. de Jong
Functie
chirurg
Aandachtsgebied
mammachirurgie, laparoscopische chirurgie (borstkanker / kijkoperaties)
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2009
Opleiding
Studie geneeskunde, VU Amsterdam (1992-1999); Slotervaartziekenhuis en VU Amsterdam (2003-2009)
BIG-nummer
39052099801
Afdelingen

 

Dr. de Jong is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

'De oncologische (kanker) chirurgie spreekt mij het meest aan, omdat je met chirurgie in veel gevallen genezing kan bereiken. De slechtnieuwsgesprekken die je voert als je de diagnose kanker moet mededelen, zijn soms zwaar, maar mijn ervaring en inlevingsvermogen helpen hierbij.

De behandeling is inmiddels multidisciplinair, wat wil zeggen dat je met veel verschillende specialismen samenwerkt (oncologen, radiologen, radiotherapeuten etc.). Zowel het behandelplan als de uitvoering ervan worden besproken tijden het multidisciplinair overleg. Dit werken in een team vind ik prettig, waarbij het uiteraard van belang is dat de patiënt weet in welk traject welke dokter de hoofdbehandelaar is.

Verder hebben innovaties mijn volledige aandacht. Tijdens mijn opleiding namen de kijkoperaties in de buik (laparoscopische chirurgie) een enorme vlucht en heb ik mij deze technieken ook eigen gemaakt.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn jonge gezin en als er dan nog wat tijd overblijft, trek ik graag mijn hardloopschoenen aan of zit ik op mijn mountainbike.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: J. de Jong