• NL
E.G. (Esther) Zwaan
Functie
specialistisch verpleegkundige
Aandachtsgebied
zorgpad coördinator en voorlichtingspreekuur voor patiënten met boezemfibrilleren
Opleiding
A–verpleegkundige (1985); CCU/ICU-verpleegkundige (1991); Zorgpadcoördinator binnen Netwerk Klinisch Paden, Centrum voor ziekenhuis en verplegingswetenschap, KU Leuven (2008); Post HBO integraal kwaliteitsmanagement, InHolland Academy (2013)
BIG-nummer
49008776830
Afdelingen

 

‘In mijn werk als verpleegkundige op de hartbewaking merk ik iedere dag weer dat de informatievoorziening aan de patiënt heel belangrijk is maar ook een uitdaging. Patiënten komen bij ons op de afdeling vaak onverwacht en onvoorbereid in een ingrijpende en vaak bedreigde periode in hun leven. Om de patiënt dan goed te kunnen bereiken met informatie is een hele uitdaging, er gebeurt vaak zoveel voor een patiënt. Daarnaast wordt er door de emotie steeds kleine stukjes informatie opgenomen.

Binnen de cardiologie vinden wij het heel belangrijk om vanuit de patiënt de zorg aan te bieden op de juiste momenten door de juiste persoon op de juiste plek. Daarom hebben we naast de informatievoorziening op de afdeling, ook voorlichtingspreekuren georganiseerd voor patiënten met diverse aandoeningen.

Als verpleegkundige met aandachtsgebied boezemfibrilleren geef ik de patiënt vooraf hun geplande behandeling, (cardioversie) voorlichting in groepsverband, op deze manier leren patiënten met en van elkaar over boezemfibrilleren. Vier weken na deze behandeling zie ik de patiënt weer terug op de polikliniek voor controle en is er voldoende tijd om informatie op maat te geven.

Boezemfibrilleren blijkt vaak een chronische en hardnekkige aandoening waardoor patiënten in de kwaliteit van hun leven worden beperkt. Juist voor deze mensen is het ontzettend belangrijk om te weten hoe zij daar mee om kunnen gaan.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E.G. (Esther) Zwaan