• NL
dr. N. (Nicole) Barlo
Functie
longarts
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2015
BIG-nummer
79066135701
Afdelingen

 

'Er is geen plaats meer bij de interne: dat kreeg ik te horen toen ik mijn oudste coschap bij interne geneeskunde wilde lopen. Met gezonde tegenzin ging ik naar mijn 2e keus, de afdeling longziekten. Na 3 weken was ik eruit en nooit eerder was een keuze zo duidelijk geweest, dit was wat ik wilde worden. Het interessante aan mijn werk vind ik de afwisseling van patiënten met zowel acute als chronische longaandoeningen. De long is een vitaal orgaan, zieke longen hebben een grote impact op het dagelijks leven van de patiënt.

Tijdens mijn opleiding in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is mijn interesse gewekt voor de wetenschap. Dit zorgde voor een extra stuk verdieping in mijn opleiding. In het St. Antonius doen ze veel onderzoek naar sarcoïdose (ontsteking van organen) en longfibrose, een aandoening waarbij zich te veel littekenweefsel in de longen vormt. Mijn aandacht ging in het bijzonder uit naar longfibrose. Gedurende een aantal jaar heb ik onderzoek gedaan naar voorspellers van prognose van Idiopathische Pulmonale Fibrose (IPF), uiteindelijk resulterend in een proefschrift.

Hoewel longfibrose mij altijd blijft interesseren, merkte ik op dat ik enorm veel voldoening haal uit het contact met oncologie patiënten. De nieuwste behandelmethoden binnen de longoncologie maken het een heel uitdagend onderdeel van het vakgebied longziekten.

Dit is de reden geweest dat ik er uiteindelijk voor gekozen heb om het laatste deel van mijn opleiding in het Antoni van Leeuwenhoek te doen. Ik ben mijzelf verder gaan verdiepen in de longoncologie. Sinds 2015 werk ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Daar hou ik mij bezig met het vakgebied wat ik het allermooist vind: de longoncologie. De combinatie van longoncologie met het opleiden van jonge enthousiaste artsen tot longarts maakt Noordwest voor mij een fantastische plek om te werken.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. N. (Nicole) Barlo