• NL
A. (Anita) van der Ploeg
Functie
specialistisch verpleegkundige
Aandachtsgebied
zorgpad coördinator, voorlichtingsspreekuur voor patienten met kransslagaderlijden en begeleiding van ICD-patienten
Opleiding
A-verpleegkundige, MCA (1993); bachelor verpleegkunde, INHOLLAND (2004); zorgpad coördinator, centrum voor ziekenhuis en verplegingswetenschap KU Leuven (2009)
BIG-nummer
39041453430
Afdelingen

 

'Als de patiënt vanaf de afdeling cardiologie met ontslag gaat betekent dat niet dat de behandeling voor het hartprobleem dan ophoudt. Vaak wordt op de afdeling al informatie gegeven over de risico factoren en de gezonde leefstijl, maar omdat een patiënt weinig informatie tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis tot zich neemt, is de begeleiding na de ziekenhuis opname even zo belangrijk.
Binnen de cardiologie vinden wij het heel belangrijk om vanuit de patiënt de zorg aan te bieden op de juiste momenten door de juiste persoon op de juiste plek. Daarom hebben we naast de informatievoorziening op de afdeling, ook voorlichtingspreekuren georganiseerd voor patiënten met diverse aandoeningen.

Als coördinator ben ik verantwoordelijk voor het hele zorgproces rondom de hartrevalidatie patiënt. Ik hou me bezig met verbeteringen in zorgprocessen, onderhoud contacten met de verschillende disciplines die betrokken zijn bij het hartrevalidatieproces en zorg voor terugkoppeling van gegevens zodat de patiënt optimale begeleiding krijgt gedurende zijn hartrevalidatie traject. Om de patiënt, die is aangemeld voor ons hartrevalidatie traject, en diens naasten, goed op de hoogte te laten zijn van het kransslagaderlijden en de hartrevalidatie, verzorg ik iedere maandag ochtend een presentatie hierover.

Als ICD (inwendige cardioverter defibrillator) verpleegkundige met aandachtsgebied hartritmestoornis geef ik de patiënt vooraf hun geplande behandeling (ICD-implantatie), voorlichting over de technische aspecten, de implantatie en de leefregels.
Vier weken na de implantatie komt de patiënt bij mij terug op de poli cardiologie voor een evaluatie gesprek en kan dan tevens aangemeld worden voor hartrevalidatie.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A. (Anita) van der Ploeg