• NL
C.E. (Marleen) Peek - Vissers
Functie
kinderarts
Aandachtsgebied
luchtwegen, eczeem en kindermishandeling
Opleiding
Academisch Ziekenhuis Groningen en UMC St Radboud Nijmegen
BIG-nummer
19057675101
Afdelingen

 

'Op de middelbare school was het voor mij wel duidelijk: ik wilde dokter worden. Maar pas tijdens mijn co-schap kindergeneeskunde werd ik direct enthousiast over dit mooie vak: elke dag is een verrassing! Een van de leuke kenmerken van de kindergeneeskunde vind ik de afwisseling. Als kinderarts zie ik baby’s en tieners, en alle leeftijden daar tussenin, met allerlei problemen. Het ene moment is het belangrijk dat ik acuut handel, bij een kind dat direct hulp nodig heeft. Op een ander moment blijkt een klacht van een kind een uitdagende puzzel, die ik dan, samen met kind en ouders, probeer op te lossen. Dit vak betekent voor mij niet alleen het behandelen van een ziekte, maar ook aandacht hebben voor de ontwikkeling, groei en bloei van een kind. Het hebben van een ziekte, of de ouder zijn van een ziek kind kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het gezinsleven of het leven op school. Waar mogelijk probeer ik hierin mee te denken.

Ik heb als aandachtsgebied luchtwegproblemen en eczeem. Samen met mijn collega Suzanna Barten, de kinderlongverpleegkundige en de dermatologen lever ik zorg op maat voor deze brede groep patiënten. Daarnaast maak ik deel uit van het team voor hulp bij kindermishandeling en verwaarlozing. Juist in deze situaties is in mijn ogen een persoonlijke aanpak en maatwerk belangrijk. Ik denk dat veruit de meeste ouders het beste willen voor hun kind, en vanuit dit uitgangspunt kunnen we gelukkig vaak toewerken naar een goede thuissituatie.

In Den Helder maak ik deel uit van een hecht en betrokken team. Ik ben er trots op dat wij, op de kinderafdeling, kraamafdeling, spoedeisende hulp en de polikliniek, goede maar ook persoonlijke zorg leveren. Elke schakel binnen ons team is hierin belangrijk.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: C.E. (Marleen) Peek - Vissers