• NL
dr. M. (Michael) Klemt-Kropp
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
hepatologie, virale hepatitis, opleiding, sedatie bij endoscopische procedures, eHealth toepassingen
Opleiding
Anesthesie + Emergency Medicine (Zwitserland, Duitsland); Promotie 1993 (University Medical School Hamburg); Interne geneeskunde (Duitsland); Diabetoloog DDG (Duitsland); Gastro-enterologie en Hepatologie (Duitsland)
BIG-nummer
9057844301
Afdelingen

 

'Ik ben geboren, getogen en opgeleid in Hamburg, Duitsland. In 1990 koos ik voor de opleiding tot anesthesist en vond mijn eerste baan vlakbij Zürich, Zwitserland. In 1992 vervolgde ik de opleiding in Bremen om in 1993 te wisselen naar de opleiding tot internist en gastro-enteroloog die ik 2000 voltooide. Ik werkte daarna als “Oberarzt” in Osnabrück. Helaas is, door de complete scheiding tussen klinisch en poliklinisch werk, in Duitsland geïntegreerde patiëntenzorg niet mogelijk. Nederland leek mij dát te bieden, waarnaar ik op zoek was; een vlakke hiërarchie en de combinatie van klinisch met poliklinisch werk. Daarom kwam ik 2002 met mijn gezin naar Nederland. Ik werkte tot 2008 in het Westfriesgasthuis in Hoorn en sinds oktober 2008 in Noordwest Ziekenhuisgroep.

Ik heb vroeger wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gevolgen van bepaalde darminfecties en ben op dit onderwerp gepromoveerd. Op dit moment houd ik mij bezig met diverse E-Health toepassingen. Samen met een extern bedrijf zijn diverse software modules ontwikkeld, die de communicatie tussen patiënt, arts en afdeling vergemakkelijkt en kwalitatief verbetert. Zo kan dezelfde (of wellicht betere) zorg met minder persoonlijke consulten in het ziekenhuis worden gedaan. Tevens ben ik bezig met een aantal onderzoeksprojecten op het gebied van virale leverontstekingen (hepatitis B en C). Noordwest Ziekenhuisgroep is een erkend hepatitis behandelcentrum.

Mijn bijzondere aandachtsgebieden zijn alle leverziekten. Er is een nauwe samenwerking met de academische centra VUmc, Amsterdam en LUMC, Leiden. Op het spreekuur worden vaak direct na een consult echo-onderzoeken van de lever verricht.
Ook is één van mijn kerntaken de opleiding van jonge artsen tot medisch specialist.
Daarnaast heb ik sinds 2014 het landelijke certificaat voor het verrichten van darmonderzoeken in het kader van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Wekelijks doe ik, samen met 4 andere collega’s endoscopische onderzoeken van de galwegen, een zogenoemde ERCP.'


Bijzonderheden:

  • opleider MDL, voorzitter stichting MDL Holland-Noord,
  • voorzitter werkgroep kwaliteit in de opleiding COC Noordwest
  • secretaris concilium gastroenterologium neerlandicum
  • voorzitter NVMDL sedatiecommissie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. M. (Michael) Klemt-Kropp