• NL
G.D.N. (Dimitri) Heine
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
endoscopische interventie, oncologie
Opleiding
VU medisch centrum, Amsterdam
BIG-nummer
89049036001
Afdelingen

 

'De maag-, darm- en leverziekten betreft een dynamisch vakgebied, waarin technische vernieuwingen snel worden vertaald in hoogwaardige patiëntenzorg. Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker brengt bij veel patiënten voorstadia van darmkanker aan het licht. Het verwijderen van deze voorstadia leidt tot een belangrijke verlaging van de sterfte aan darmkanker. Hiervoor was niet lang geleden een operatie via de buikwand noodzakelijk. Tegenwoordig kunnen we het grootste deel van deze voorstadia endoscopisch - dus vanuit de darm zelf - verwijderen door nieuwe technieken.
Dit geeft veel minder belasting voor de patiënt die veel sneller weer volledig normaal kan functioneren.
Ondanks alle technische vernieuwingen blijft het echter handwerk en juist dat maakt dat ik dit prachtige werk met zoveel voldoening doe. Ook in het contact met patiënten probeer ik de menselijke maat voorop te stellen. Want de techniek is er om ons te dienen en niet andersom.

Ik wil voor u een arts zijn die ‘state of the art’ ingrepen voor u verricht, maar dát pas, nadat er in een prettige open sfeer goed naar u is geluisterd en u vooraf goed bent geïnformeerd over alle aspecten van de behandeling.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: G.D.N. (Dimitri) Heine