• NL
P.P. (Peter) Viergever
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
algemene maag-, darm- en leverziekten, inflammatoire darmziekten
Opleiding
Rijksuniversiteit Leiden, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam
BIG-nummer
9024582501
Afdelingen

 

'Als kind wist ik al dat ik dokter wilde worden: Opgegroeid in Zeeland, naast het ziekenhuis, en spelend op de brandtrap snoof ik de etherlucht op en daarmee was mijn fascinatie een feit….

Na de studie in Leiden en specialisatie in Rotterdam als internist - gastro-enteroloog (het specialisme maag-, darm- en leverziekten (MDL) viel nog onder de interne geneeskunde destijds) ben ik sinds 1990 werkzaam in de kop van Noord Holland.
Ook de diep gekoesterde wens om dicht bij de zee te wonen is daarmee uitgekomen! Maar de echte bron van werkplezier is niet zozeer de omgeving, dat is de plezierige, openhartige en no-nonsense houding van de patiënten en het ziekenhuispersoneel in deze regio. Het is een genot om dit al ruim 25 jaar, op alle Noordwest locaties, dagelijks mee te maken!

Hoe interessant ook, steeds meer besef ik dat niet alleen de endoscopische verrichtingen, maar vooral ook de communicatie en (chronische) zorg in brede zin de basis vormen van dit bijzondere vak.
De specialisatie MDL is een praktisch vak met veel technische en visuele aspecten en de endoscopische mogelijkheden ontwikkelen zich stormachtig. Daarmee groeit het specialisme, en daarmee het aantal MDL-artsen, snel. Er ontstaat dan ook binnen onze groep toenemende differentiatie.
Binnen de vakgroep MDL, met zijn toenemende differentiatie, richt ik mij op de algemene praktijk, inflammatoire darmziekten en de verdere uitbouw van het klinische onderzoek.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: P.P. (Peter) Viergever