• NL
B.L. (Barbara) Spaansen - Wilke
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
oncologische chirurgie; darmkanker, borstkanker, melanoom (huidkanker) en sarcomen
Opleiding
A-verpleegkundige (1993); Oncologie-opleiding (2008); Master Advanced Nursing Practice (2010)
BIG-nummer
89040194230
Afdelingen

 

‘Na jaren te hebben gewerkt op de oncologieafdeling van locatie Den Helder van Noordwest Ziekenhuisgroep, ben ik in 2010 begonnen met een nieuwe uitdaging: de opleiding tot verpleegkundig specialist. Deze opleiding heb ik inmiddels met succes afgerond. Mijn aandachtsgebied is colonchirurgie (dikke darm), mammachirurgie (borst) en sinds 2015 ook melanoom (huid) en sarcoom (weke delen) chirurgie.

Inmiddels werk ik op locaties Den Helder en Alkmaar. Ik draai dagelijks spreekuren onder supervisie van de chirurg en ben elke dag bereikbaar voor onze patiënten. Ik begeleid en behandel de patiënt vanaf het moment dat de diagnose wordt gesteld tot aan het follow-up traject, 5 jaar na de behandeling.

Dat ik de patiënt in het gehele traject zo intensief mag volgen, begeleiden en behandelen, maakt het voor mij heel waardevol. Laagdrempeligheid staat hierbij voorop. Ik streef ernaar samen met het team om het proces zo goed mogelijk te coördineren, waarbij ik me verantwoordelijk voel voor wat ik doe.’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: B.L. (Barbara) Spaansen - Wilke