• NL
dr. G.G. Soerjoesing
Functie
oogarts
Specialisatie
refractiechirurgie, glaucoom, cataract
Opleiding
Opleiding tot arts, Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam (2002-2008); Opleiding tot oogarts, AMC in Amsterdam (2009-2014); fellowship cataractchirurgie, Onze Lieve Vrouwengasthuis in Amsterdam (2014); fellowship glaucoom chirurgie, AMC in Amsterdam(2014); Opleiding tot refractiechirurg, Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar (2014)
BIG-nummer
89910687101
Afdelingen

 

‘Dat ik heb gekozen voor een medisch beroep komt niet helemaal als een verrassing. Mijn vader is huisarts in Rotterdam en ook ik wilde die kant op. Ik heb de algemene opleiding tot arts gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam van 2002 tot 2008. Tijdens die opleiding doe je coschappen. Zeg maar een stage bij elk medisch specialisme. Tegen het einde van mijn opleiding deed ik een coschap oogheelkunde in Zeeland bij een leuke groep mensen die heel enthousiast waren over hun vakgebied. Ik gaf aan dat ik interesse had voor dit specialisme, maar nog niet goed wist wat het inhield. Ze gaven me toen de gelegenheid om het specialisme te ontdekken. Ik mocht alles doen: had een eigen spreekuur, mijn eigen cliënten en dacht: wauw, dit is het.

Ik meldde me aan voor de oogartsenopleiding van het AMC en nog voordat ik die eind 2013 afrondde, solliciteerde ik al naar een baan in Noordwest Ziekenhuisgroep. Ik wilde hier graag werken. De afdeling oogheelkunde van Noordwest heeft een zeer goede reputatie. Er wordt hier een mooie combinatie geboden van algemene en specialistische oogheelkunde, waaronder refractiechirurgie. Dat spreekt mij zeer aan. Voordat ik eind 2014 in Noordwest aan de slag ging, rondde ik eerst 2 fellowships af. Dat zijn zeg maar superspecialisaties. De een was voor cataractchirurgie in het OLVG in Amsterdam, de ander voor glaucoomchirurgie in het Oogziekenhuis Amsterdam.

Ik richt me voornamelijk op staaroperaties, glaucoomchirurgie en refractiechirurgie. Een mooie combinatie waarmee ik mensen kan helpen ze weer beter te laten zien of blindheid kan helpen voorkomen. Bij glaucoomchirurgie verlagen we de oogdruk door bijvoorbeeld een buisje in het oog te implanteren dat oogvocht afdrijft. Of we maken een luikje in het oog. Dit doen we om te voorkomen dat mensen blind worden. Voor Correct Vision voer ik laserbehandelingen en bijvoorbeeld behandelingen met Artisan en Artiflex implantlenzen uit. Mensen beter laten zien vind ik heel mooi. In tegenstelling tot een huisarts, die mensen met zeer uiteenlopende klachten voor zich krijgt en alleen moet varen op een paar testen en zijn onderbuikgevoel, heb ik als oogarts heel veel zekerheid. We hebben een echt kijkvak. We kunnen zien wat er aan de hand is en direct conclusies trekken: dit is het wel, dit is het niet. Ook de microchirurgie vind ik zeer boeiend. Het is technisch en je moet heel precies werken. Daar houd ik van.’


Lidmaatschappen:

  • lid Nederlandse werkgroep Refractie Chirurgie
  • lid Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
  • lid European Society for Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
  • lid American Academy of Ophthalmology (AAO)
  • lid Nederlandse Intra Oculaire Implant Club (NIOIC)

BIG-geregistreerd:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. G.G. Soerjoesing