• NL
dr. J.F.P. (Jiri) Wagenaar
Functie
internist-infectioloog
Specialisatie
infectieziekten
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2016
Opleiding
2005: Geneeskunde, Universiteit van Amsterdam
BIG-nummer
79063748801
Afdelingen

 

‘Interne geneeskunde is een breed vakgebied, waarbij je iedere dag voor nieuwe uitdagingen staat. De veelzijdigheid van het vak daagt mij uit om iedere dag bij te leren en mijzelf te verbeteren. Naast vakinhoudelijke kennis, is ook goede communicatie met de patiënt van groot belang. Deze beide aspecten van het vak geven mij veel positieve energie.

Ik heb mijn artsenexamen gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna ben ik onderzoek gaan doen naar (tropische) infectieziekten in Vietnam en Indonesië. Dit heeft in 2010 geleid tot een succesvolle promotie met een proefschrift genaamd: 'Studies on leptospirosis - clinical aspects and pathopysiology'. Tot op heden ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek.

Mijn opleiding tot internist ben ik gestart in het Slotervaart MC. De opleiding tot infectioloog heb ik gedaan in het Erasmus MC met aanvullend een stage infectieziekten in het Academisch ziekenhuis Paramaribo (Suriname) en een stage tropische geneeskunde en reizigersgeneeskunde in het AMC  (Amsterdam) en het Havenziekenhuis (Rotterdam). Mijn eerste baan als internist was ook in het Havenziekenhuis. Hier heb ik veel patiënten behandeld met zeldzame tropische infecties.

De algemene interne geneeskunde beoefen ik in volle breedte. Als infectioloog ben ik gespecialiseerd in ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten. Ook diagnosticeer en behandel ik patiënten met problemen van het immuunsysteem. Voorts ben ik geregistreerd als reizigersgeneeskundig arts en adviseer ik patiënten met chronische aandoeningen op het reizigers- en vaccinatiespreekuur.’


Publicaties:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J.F.P. (Jiri) Wagenaar