• NL
dr. H.G. (Hennie) Raterman
Functie
reumatoloog
Aandachtsgebied
osteoporose en systeemziekten
Opleiding
VU medisch centrum, Amsterdam
BIG-nummer
49908627101
Afdelingen

 

‘Na het opstarten van mijn promotietraject in 2007, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de reumatologie door de diversiteit van ziektebeelden. Tijdens deze fase ging ik op zoek naar de raakvlakken tussen de reumatologie en endocrinologie. Vandaar dat een van mijn aandachtsgebieden de osteoporosezorg is. 

De uitdaging van de reumatologie zit hem in de toepasbaarheid van kennis van zowel bewegingsapparaat als andere organen (zoals nieren en longen), die van belang zijn bij complexe ziekten als vasculitis, sclerodermie en SLE. Dit afgewisseld met verrichtingen als capillair microscopie onderzoek, echografie en gewrichtspuncties en -injecties maken reumatologie tot een boeiend vak. 

De variatie van simpele en complexe gewrichtsproblemen als ook kortstondige en jarenlange patiëntencontacten is het aangename van de reumatologie, waarbij ik samen met de patiënt een behandeling op maat probeer te vinden. Als  waardevolle aanvulling op de dagelijkse patiëntenzorg, verricht ik wetenschappelijk onderzoek en heeft onderwijs geven mijn interesse. 

Een deel van de opleiding tot reumatoloog heb ik Noordwest Ziekenhuisgroep gedaan, waarbij de goede sfeer met hard werken opvallend was om tot hoog kwalitatieve zorg te komen. Ik ben dan ook trots dat ik hier nu als reumatoloog opnieuw werk en sta open voor nog meer samenwerking met de andere disciplines van Noordwest.’

 

Bijzonderheden:

  • promotie: 'Rituximab behandeling bij reumatoide artritis en schildklierdysfunctie bij reumatische aandoeningen' (2013, VUmc)

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. H.G. (Hennie) Raterman