• NL
M.C.H. (Martijn) Duijnhouwer
Functie
fysiotherapeut
Opleiding
Fysiotherapie
Afdelingen

 

‘Sinds juli 2016 ben ik werkzaam als klinisch fysiotherapeut op locatie Alkmaar van Noordwest Ziekenhuisgroep. In 2013 heb ik besloten een carrièreswitch te maken en ben ik gestart met de versnelde opleiding Fysiotherapie, die ik medio 2016 heb afgerond. Ik wilde graag in de zorg werken om van wezenlijk belang te kunnen zijn in het leven van mensen. Fysiotherapie sprong er daarbij voor mij uit, met name omdat je als fysiotherapeut veelal een positieve bijdrage kunt leveren aan herstel en vooruitgang. 

Als klinisch fysiotherapeut ben ik momenteel werkzaam op alle verpleegafdelingen in het ziekenhuis, maar met name op de afdeling neurologie. Daarnaast begeleid ik poliklinisch hartrevalidatiegroepen. Het coachen van mensen vind ik het allerleukste aan het vak. Ik probeer patiënten dan ook altijd zelf een belangrijke rol te laten innemen in hun herstelproces. 

Mijn ambitie voor de toekomst is om, naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, ook een bijdrage te leveren aan ontwikkelingen die momenteel gaande zijn in de zorg. Het versterken van de rol van (secundaire) preventie binnen de zorg en het beter organiseren van ketenzorg hebben daarbij mijn interesse.’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M.C.H. (Martijn) Duijnhouwer