• NL
S. (Sandra) Westerlaken - Moree
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
oncologie
Opleiding
Verpleegkundige; Oncologieverpleegkundige; Master Advanced Nursing Practice (MANP)
BIG-nummer
89058017830
Afdelingen

 

‘In 2002 ben ik bij Noordwest gestart als verpleegkundige op de verpleegafdeling interne geneeskunde. Tijdens mijn werk op deze afdeling trok het contact met oncologische patiënten mij aan. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar de dagbehandeling oncologie, waar patiënten komen voor hun behandeling met chemo- en/of immunotherapie. In Amsterdam volgde ik de opleiding tot oncologieverpleegkundige in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Een leerzame en leuke studie die ervoor zorgde dat theorie en praktijk samenvielen. Op de dagbehandeling oncologie heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt en veel ervaring mogen opdoen.

In 2012 kwam de vacature voor verpleegkundig specialist oncologie langs. Dit leek mij een mooie volgende uitdaging. Na het afronden van de opleiding HBO-verpleegkunde kon ik starten met de Master Advanced Nursing Practice (MANP). Sinds 2015 mag ik mijzelf verpleegkundig specialist noemen. 

In mijn werk verleen ik verpleegkundige en medische zorg aan patiënten met diverse soorten kanker. U vindt mij op de polikliniek interne, de borstkliniek en dagbehandeling oncologie. Daarnaast werk ik op de polikliniek urologie, waar ik mij voornamelijk richt op patiënten met prostaatkanker. Binnen interne geneeskunde zie ik patiënten met solide tumoren (zoals borst-, darm-, blaas-, prostaatkanker) en hematologische ziekten (zoals multipel myeloom, lymfeklierkanker).
Patiënten die bijvoorbeeld een behandeling krijgen met chemo- en/of immunotherapie zie ik vooraf aan een behandeling voor controle. In gesprek met elkaar wordt gekeken hoe het met een patiënt gaat, hoe een behandeling verdragen wordt en welke bijwerkingen er zijn. Zo nodig wordt medicatie voorgeschreven, doe ik lichamelijk onderzoek en bespreken we de uitslagen van (bloed)onderzoek. 

Ik woon op Texel en daar draai ik eenmaal per maand spreekuur op de polikliniek. Dit is zowel voor de Texelaars als mijzelf een ’win-win’ situatie, omdat we dan een dagje niet met de boot heen en weer hoeven.

Binnen ons vak gaan ontwikkelingen op het gebied van oncologische zorg en behandeling voortdurend door. Dit maakt het een afwisselende, leuke en uitdagende baan.’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: S. (Sandra) Westerlaken - Moree