• NL
F. (Fatima) Haring
Functie
logopedist
Aandachtsgebied
taal-, spraak-, stem- en slikproblemen, als gevolg van een beroerte, ALS, MS of spierziekten, neurologische revalidatie
Opleiding
logopedie/akoepedie (Hogeschool van Amsterdam)
Afdelingen

 

‘Omdat ik graag mensen wilde helpen beter te communiceren, heb ik voor het vak logopedie gekozen. Tijdens mijn opleiding en het werk merkte ik dat logopedie een veel breder vakgebied is dan dat. Onderzoeken en behandelen van problemen met kauwen en slikken horen er ook bij. Dit vond en vind ik een erg interessant onderdeel van de logopedie.
Na mijn afstuderen heb ik in het speciaal onderwijs en in een verpleeghuis gewerkt. In 2009 ben ik bij de afdeling revalidatie van Noordwest komen werken. Ik vind het erg prettig om met een heel team de patiënt te onderzoeken en behandelen, waarbij de patiënt centraal staat. Als logopedist op de revalidatieafdeling kijk ik dus niet alleen naar de communicatie- of slikproblemen, maar naar de mens als geheel.
Omdat het vak volop in ontwikkeling is, volg ik zeer regelmatig bij- en nascholingen. Verder pas ik graag nieuwe onderzoeks- en behandelmethoden toe. Zo zet ik speciale oefenapparatuur in bij de behandeling van een aantal vormen van slikproblemen. Ook maak ik bij taalproblemen als gevolg van een hersenbeschadiging (afasie) zo nodig gebruik van PACT (Partners van Afasiepatienten Conversatie Training). Soms gebruik ik muziek bij de behandeling; ik ben namelijk ook muzikant.'

Bijzonderheden
Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en het Register Afasie van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: F. (Fatima) Haring