• NL
 Enter Title

Bij een nierbekkenontsteking (pyelonefritis) is het binnenste gedeelte van de nier, het nierbekken, ontstoken. Nierbekkenontsteking is vaak het gevolg van een infectie vanuit de blaas.

Wat merkt u van nierbekkenontsteking?
Bij nierbekkenontsteking kunt u last hebben van:

  • koorts
  • koude rillingen
  • pijn in uw zij
  • plasklachten

Behandeling
Als de nierbekkenontsteking nog niet heeft geleid tot ernstig ziek zijn, kan deze thuis worden behandeld met antibiotica. Deze antibioticakuur duurt minimaal tien dagen, waarbij de volledige kuur moet worden afgemaakt.

Als er sprake is van hoge koorts en de patiënt erg ziek is, kan de behandeling in het ziekenhuis plaatsvinden. Antibiotica worden dan toegediend via een infuus zodat dit direct in het bloed terecht komt. Het is dan noodzakelijk om extra onderzoek te verrichten. Zo kunnen eventuele andere oorzaken en aandoeningen uitgesloten worden, zoals nierstenen of een uitgezette nier waardoor de urine niet naar de blaas kan doorstromen.

Behandeling van een ernstige nierbekkenontsteking wordt nog ongeveer 14 dagen voortgezet. Het is niet ongebruikelijk om nog weken daarna klachten van vermoeidheid te ervaren.

Websites

 Specialismen
 Onderzoeken
 Behandelingen

Geen behandelingen gevonden.

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nierbekkenontsteking