• NL
 Enter Title
We spreken van langdurig gebroken vliezen als de vliezen langer dan 24 uur gebroken zijn en de bevalling nog niet op gang is gekomen. Bij langdurig gebroken vliezen neemt de kans op een infectie bij de baby toe omdat de natuurlijke barrière voor bacteriën, de vliezen, is weggevallen.
Bij langdurig gebroken vliezen heeft u een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen.
Zo lang de controles van u en uw baby goed zijn is het verantwoord om af te wachten tot de bevalling spontaan begint. Dit mag tot 72 uur na het breken van de vliezen. Daarna is de kans erg klein dat u alsnog zelf weeën krijgt. De bevalling wordt in dat geval ingeleid.
Wanneer de vliezen zijn gebroken voor 37 weken zwangerschapsduur wordt u opgenomen op de afdeling verloskunde.

Hoe merkt u dat uw vliezen gebroken zijn?
De hoeveelheid vruchtwater dat na het breken van de vliezen wegloopt kan variëren van enkele druppeltjes tot grotere hoeveelheden. Het vruchtwater wordt steeds opnieuw aangemaakt dus u kunt steeds wat vruchtwater blijven verliezen, dit kan geen kwaad voor de baby. Let wel op de kleur van het vruchtwater. Normaal is dit helder van kleur met witte vlokjes erin. Een andere kleur vruchtwater is afwijkend, bijvoorbeeld bruin, groen (bijmenging van ontlasting van de baby) of helder rood.

Onze fotoverhalen ‘bevallen’ en ‘keizersnede’
Wilt u weten hoe het is om in ons ziekenhuis te bevallen? Bekijkt u dan onze fotoverhalen:

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Langdurig gebroken vliezen