• NL
 Enter Title
De meest voorkomende verandering in de borst is een knobbeltje. Dit is een verdikking die anders aanvoelt dan de normale verdikkingen (melkklieren) in de borst. Veel vrouwen schrikken erg als zij een knobbeltje ontdekken. Wellicht stelt het u enigszins gerust dat de meeste knobbeltjes goedaardig zijn. Maar omdat een knobbeltje ook kan wijzen op borstkanker is nader onderzoek altijd noodzakelijk. Alleen met medisch onderzoek kunnen we vaststellen of een knobbeltje goedaardig of kwaadaardig is.

Wat merkt u van een knobbeltje in de borst?
Een knobbeltje in de borst kan heel verschillend aanvoelen: het knobbeltje kan wat stugger en harder aanvoelen dan de rest van het klierweefsel in de borst. Soms is het knobbeltje kogelrond en schiet het onder uw vingers weg. Een knobbeltje is meestal niet pijnlijk.

Maandelijks zelfonderzoek wordt niet langer geadviseerd
Omdat maandelijkse zelfcontrole niet leidt tot minder sterfte, wordt dit niet langer geadviseerd. Bovendien is gebleken dat een verandering aan de borsten of een knobbeltje ook zonder maandelijks zelfonderzoek vaak wel worden opgemerkt. In het algemeen is het wel belangrijk dat u weet hoe uw borsten aanvoelen. Het kan zijn dat u daardoor een knobbeltje of een andere verandering in uw borst eerder opmerkt.

Wat doet u bij een knobbeltje in de borst?
Als u twijfelt of onzeker bent over een knobbeltje of een andere verandering in uw borst, maak dan een afspraak met uw huisarts.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Knobbeltje in de borst