• NL
 Enter Title

De menstruatie wordt gestuurd door verschillende vrouwelijke hormonen. Soms gaat er iets mis in dit proces. We spreken van menstruatiestoornissen als de menstruatiecyclus onregelmatig is, u veel pijn heeft tijdens de menstruatie en als u hevig en/of abnormaal bloedverlies heeft.

Bloedverlies tijdens de menstruatie
Een vrouw kan tijdens haar menstruatie hevig en/of abnormaal bloedverlies hebben. De hoeveelheid bloedverlies tijdens de menstruatie verschilt per vrouw. Wat abnormaal is, is dus ook per vrouw verschillend. We spreken meestal van hevig bloedverlies als de vrouw stolsels (dikke brokken) verliest en bloedarmoede heeft.
Of onderzoek en/of behandeling nodig is, hangt af van uw klachten en of u last krijgt van bloedarmoede. Als er sprake is van bloedarmoede, adviseert de arts vaak wel behandeling.

Mogelijke oorzaken
Vaak is er geen duidelijke verklaring voor abnormaal of onregelmatig bloedverlies. Wel is het bekend dat de menstruatiecyclus kan veranderen bij de overgang. Ook kan dan het bloedverlies toenemen.
Het kan ook zijn dat abnormaal bloedverlies het gevolg is van een van de volgende aandoeningen: vleesbomen (myomen), poliepen of endometriose.
Ook medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden en een koperspiraal kunnen de oorzaak zijn van heviger bloedverlies.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Menstruatiestoornissen