• NL
 Enter Title
Diabetes type 1, ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte van de alvleesklier. Omdat in geval van diabetes type 1 de alvleesklier te weinig of geen insuline meer maakt wordt glucose (suiker) niet goed opgenomen in de lichaamscellen. Glucose is één van de belangrijke energiebronnen van het lichaam en komt via voedsel binnen.

Diabetes is een chronische ziekte die elke dag opnieuw aandacht, goede zorg en begeleiding vraagt. Voor goede gezamenlijke zorg is het belangrijk dat iedereen - kinderen met diabetes zelf, hun ouders of verzorgers en leerkrachten - weet wat diabetes is en hoe je met diabetes moet omgaan.

Diabetesteam
De behandeling van uw kind met diabetes mellitus gebeurt op één van de poliklinieken kindergeneeskunde van Noordwest Ziekenhuisgroep. Uw kind komt minimaal 4 keer per jaar op de polikliniek. Het team van behandelaars bestaat uit:
  • kinderartsen
  • kinderdiabetesverpleegkundigen
  • diëtisten
  • PST-team (voor psycho-sociale zorg)


Wat merkt u van diabetes bij uw kind?

De eerste verschijnselen zijn afvallen, veel drinken en vaak plassen. Soms plast uw kind zelfs weer in bed terwijl hij/zij daar geen last meer van had. Daarnaast klaagt uw kind over vermoeidheid en slaapt het veel. Ook hoofdpijn en prikkelbaarheid komen voor.

Websites

 Specialismen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Diabetes mellitus type 1 bij kinderen