• NL
 Enter Title
Als een kind te groot of te klein is voor zijn leeftijd kan dat een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is met de gezondheid van het kind. Groeistoornissen kunnen worden veroorzaakt door een aandoening van het hormonale systeem. Problemen rond de puberteitsontwikkeling en stoornissen in de werking van de schildklier en bijnieren vallen hier ook onder. Het vakgebied binnen de kindergeneeskunde dat deze aandoeningen behandelt heet kinderendocrinologie.

Groeihormoonspreekuur
Op de polikliniek kindergeneeskunde in Alkmaar onderzoekt en behandelt een gespecialiseerd team kinderen met groeistoornissen. Het team bestaat uit:
  • een kinderarts
  • een gespecialiseerde verpleegkundige
  • een orthopedagoog/ psycholoog?

In Den Helder komt uw kind op de polikliniek op het spreekuur bij een kinderarts gespecialiseerd in groeiproblemen. Zo nodig worden extra testen gedaan of wordt extra begeleiding voor uw kind ingeschakeld.

Wat merkt u bij uw kind van een groeistoornis?
Uw kind is opvallend groter of juist kleiner dan leeftijdgenoten. Daarnaast kan de puberteit opvallend eerder of juist later beginnen. Sommige kinderen krijgen psychosociale problemen omdat zij moeite hebben met hun uitzonderingspositie.

Hoe kunt u een groeistoornis voorkomen?
Een groeistoornis kan meestal niet worden voorkomen. Om de groei te stimuleren of tegen te houden is het belangrijk om op tijd professionele hulp in te schakelen. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de polikliniek kindergeneeskunde.

Websites

 Specialismen
 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Groeistoornissen bij kinderen