• NL
 Enter Title
De aandoening coeliakie is een overgevoeligheid voor gluten (een bepaald soort eiwitten). Coeliakie wordt vaak niet herkend. Hierdoor lopen veel kinderen, maar ook volwassenen, met klachten rond die goed behandeld kunnen worden met een glutenvrij dieet.

Gespecialiseerde kinderarts
Op de polikliniek kindergeneeskunde van Noordwest Ziekenhuisgroep onderzoekt en behandelt een gespecialiseerde kinderarts kinderen met maag/darmproblemen.

Wat merkt u van coeliakie bij uw kind?
Uw kind kan dunne ontlasting en een bolle buik hebben. Maar ook kan het zijn dat uw kind vaak moe of hangerig is of niet goed groeit. De verschijnselen zijn niet altijd even duidelijk en de ernst van de klachten kan erg verschillen. De ziekte is niet te voorkomen maar wel goed te behandelen met een glutenvrij dieet.

Onderzoek
Om vast te stellen dat uw kind inderdaad coeliakie heeft, zal de kinderarts uw kind lichamelijk onderzoeken en aanvullend onderzoek afspreken. Dit aanvullend onderzoek houdt in: bloedonderzoek en zo nodig een inwendig maag-darmonderzoek (gastroduodenoscopie). Dit vindt afhankelijk van de leeftijd plaats onder narcose of sedatie, een lichtere vorm van narcose.

Websites

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Coeliakie bij kinderen