• NL
 Enter Title

Cerebrale Parese is een verzamelnaam voor hersenbeschadigingen. De hersenbeschadiging ontstaat voor de geboorte, tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar. Door de schade aan de hersenen kan een kind zich minder goed ontwikkelen op motorisch gebied en/of verstandelijk gebied.

Wat merkt u van Cerebrale Parese bij uw kind?
Afhankelijk van de schade aan de hersenen kan de motorische ontwikkeling trager of anders verlopen dan bij leeftijdsgenootjes. Uw kind kan trager reageren en meer moeite hebben met bijvoorbeeld omrollen, zitten, lopen, grijpen, reiken, eten, drinken of praten, maakt misschien minder contact maken of lacht niet/weinig. De gevolgen van de aandoening en de ernst van de klachten kunnen sterk verschillen per kind.

Team van specialisten
Binnen Noordwest worden kinderen met een cerebrale parese begeleid door een team van specialisten, het zogenoemde KNORF-team. Uw kind krijgt de zorg van een Kinderarts, kinderNeuroloog, Orthopedisch chirurg, kinderRevalidatiearts en kinderFysiotherapeut, afzonderlijk of in een gemeenschappelijk spreekuur (locatie Alkmaar).

Websites

 Onderzoeken

Geen onderzoeken gevonden.

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Cerebrale Parese