• NL
 Enter Title

Een voorbeeld van een eetstoornis bij kinderen is anorexia nervosa (anorexia). Kinderen met anorexia zijn op een dwangmatige manier bezig met lijnen. Anorexia komt vooral voor bij meisjes maar ook jongens kunnen het krijgen. Het begint meestal vlak voor of in de puberteit.

Gevolgen van anorexia
Anorexia nervosa is een ernstige aandoening. Het veroorzaakt ondergewicht en ondervoeding. Soms leidt de eetstoornis zelfs tot de dood.

Oorzaken
Er zijn verschillende oorzaken van een eetstoornis. Meestal wordt anorexia veroorzaakt door een combinatie van factoren, zoals:

  • erfelijkheid (de gevoeligheid voor de aandoening ligt vast in de genen)
  • sociaal (problemen thuis en/of op school)
  • psychologisch (slecht zelfbeeld, faalangst)


Wat merkt u van anorexia bij uw kind?
U merkt dat uw kind erg weinig eet en (te) veel afvalt. Daarbij is uw kind moe en lusteloos. U kunt moeilijk met uw kind in contact komen en hij/zij gaat ook andere contacten uit de weg. Vaak merkt u in het begin niets van een eetstoornis. Kinderen proberen het lang verborgen te houden voor de omgeving.

Wat kunt u doen om anorexia bij uw kind te voorkomen?
Een eetstoornis kan niet makkelijk worden voorkomen. Vaak is het al ontstaan voor u het merkt. Sommige kinderen zijn er extra gevoelig voor. Bijvoorbeeld kinderen die lang te dik zijn geweest en/of kinderen die gepest worden. Of kinderen bij wie een erfelijke oorzaak meespeelt. Als u denkt dat uw kind anorexia heeft, kunt u via de huisarts hulp vragen.

Websites

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Anorexia nervosa