• NL
 Enter Title

Uw kind heeft overgewicht als hij of zij een te hoog gewicht heeft in vergelijking met de lengte. Uw (huis)arts kan vaststellen of de mate van overgewicht zorgelijk is. Soms leidt overgewicht tot lichamelijke klachten en/of chronische ziekten zoals hart-en vaatziekten en diabetes (suikerziekte).

In de praktijk blijkt er bijna nooit een medische oorzaak voor overgewicht bij kinderen te zijn. Vaak is het zo dat het overgewicht ontstaat doordat de kinderen meer eten en drinken dan hun lichaam verbruikt. Op de afdeling kindergeneeskunde is speciale aandacht voor kinderen met zorgelijk overgewicht.

Onderzoek
Aan de hand van een aantal vragen, een lichamelijk onderzoek en de oude groeigegevens van uw kind kan de kinderarts meestal een lichamelijke oorzaak van het overgewicht uitsluiten. Met bloed en urine-onderzoek kunnen eventuele schadelijke gevolgen van het overgewicht worden gevonden.

Wat merkt u bij uw kind van overgewicht?
Uw kind is te zwaar voor zijn/haar lengte. Dat gaat vaak, maar niet altijd, gepaard met gebrek aan lichaamsbeweging en in verhouding teveel eten en/of drinken.

Hoe kunt u overgewicht bij uw kind voorkomen of verhelpen?
Met gezonde voeding en voldoende beweging voor uw kind kunt u overgewicht voorkomen of verhelpen.
Als dit onvoldoende werkt, kunt u met uw kind naar de huisarts gaan. Zo nodig verwijst de huisarts uw kind naar een diëtist en/of kinderarts.

Websites

 Specialismen
 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Overgewicht bij kinderen