• NL
 Enter Title

Allergie is een overgevoelige reactie van het lichaam op normaal onschadelijke stoffen zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren of voedsel. We noemen deze stoffen allergenen. De belangrijkste allergenen zijn: huisstofmijt, bloeiend gras en bloeiende bomen, huidschilfers van honden, katten en paarden en voedingsmiddelen.

Kinderallergieteam
Op de polikliniek kindergeneeskunde onderzoekt en behandelt een gespecialiseerd kinderallergieteam kinderen met allergische klachten. Elk lid van het gespecialiseerde kinderallergieteam heeft zijn eigen deskundigheid. Het kinderallergieteam bestaat uit:

  • kinderartsen
  • verpleegkundig specialisten
  • diëtisten


Allergie spreekuur
Het kinderallergieteam houdt elke week een gezamenlijk spreekuur op de locaties Alkmaar en Den Helder. Op de locatie Schagen vindt éénmaal per maand een allergiespreekuur plaats. Alle betrokken deskundigen geven hun oordeel over de aard en de ernst van de allergie van uw kind en stellen in overleg een behandeling voor. Uw kind heeft voor dit spreekuur een verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Wat merkt u van allergie bij uw kind?
Allergie kan zich op verschillende manieren laten zien. Uw kind kan hoesten of benauwd zijn. Ook galbulten of buikpijn kan een uiting van allergie zijn. Er zijn verschillende ziekten waarbij allergie een rol kan spelen, zoals:


Hoe kunt u allergie bij uw kind voorkomen?
Allergie kunt u niet voorkomen maar u kunt er wel voor zorgen dat uw kind zo weinig mogelijk in contact komt met de stoffen waar hij/zij allergisch voor is.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Allergie bij kinderen