• NL
 Enter Title

Astma is een chronische ontsteking van de longen. Chronisch betekent dat het blijvend is. Bij astma zijn de slijmvliezen in de longen geïrriteerd, wat veel klachten kangeven. Astma wordt vaak veroorzaakt door overgevoeligheid, allergie, voor bepaalde stoffen.

Kinderlongteam
Op de polikliniek kindergeneeskunde onderzoekt en behandelt een gespecialiseerd kinderlongteam kinderen met astma. Ook kinderen met andere longaandoeningen zoals aangeboren longafwijkingen en hyperventilatie, kunnen hier terecht.
Het kinderlongteam houdt spreekuur op de kinderpolikliniek. Het team bestaat uit:

  • kinderartsen
  • verpleegkundig specialisten

Het team wordt ondersteund door een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en orthopedagoog.

Wat merkt u bij uw kind van astma?
Uw kind haalt piepend adem en hoest vaak en langdurig. ’s Nachts is uw kind soms benauwd.

Hoe kunt u astma voorkomen?
Astma kunt u niet voorkomen. Wel kunt u voorkomen dat de klachten ontstaan of verergeren door uw kind te beschermen tegen stoffen waar het allergisch (overgevoelig) voor is. Vaak schrijft de kinderarts medicijnen voor om de klachten te voorkomen of te verminderen.

Aanvullend onderzoek
Naast lichamelijk onderzoek zal de kinderarts in de meeste gevallen ook aanvullend onderzoek voor uw kind afspreken. Dit onderzoek richt zich op een eventuele allergie en op de werking van de longen. De meest voorkomende onderzoeken zijn bloedonderzoek, huidpriktest en longfunctieonderzoek.


Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Astma bij kinderen