• NL
 Enter Title

Eczeem is een (overdreven) afweer reactie van de huid. Bij eczeem kan de beschermende functie (barrièrefunctie) van de huid verstoord raken. Vaak is sprake van een erfelijke aanleg. Omgevingsfactoren zoals droge lucht of rook, spelen in veel gevallen ook een rol. Daarnaast is de lichamelijke en psychische gesteldheid van uw kind van invloed op het ontstaan en het verloop van eczeem.

Wat merkt u van eczeem bij uw kind?
De huid van uw kind voelt droog en ruw aan en ziet er rood en schilferig uit. Uw kind heeft jeuk en gaat krabben. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan. Soms krijgt een kind met eczeem door de jeuk slaapproblemen en is het overdag hangerig en huilerig.

Hoe kunt u eczeem bij uw kind voorkomen?
Omdat de droge huid een rol speelt bij eczeem is de behandeling van de droge huid met zalven en crèmes belangrijk. Daarnaast is het bijvoorbeeld belangrijk uw kind niet te vaak te baden en extra te smeren voor en na het zwemmen. Het actieve eczeem wordt behandeld met hormoonzalf.

Eczeemspreekuur
Op de polikliniek kindergeneeskunde op locatie Alkmaar en Den Helder houdt een gespecialiseerd kinderallergieteam een eczeemspreekuur. U kunt er samen met uw kind terecht voor:

  • uitgebreide voorlichting over eczeem
  • adviezen voor behandeling van eczeem
  • een consult bij de kinderarts, verpleegkundig specialist of bij de kinderarts en dermatoloog


Aanvullend onderzoek bij eczeem
In de meeste gevallen is bij eczeem geen aanvullend onderzoek nodig. Als de arts toch vermoedt dat het eczeem bij uw kind mede wordt veroorzaakt door een allergie kan hij/zij bloedonderzoek, een huidpriktest of een voedselprovocatietest afspreken.


Websites

 Specialismen
 Folders

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Eczeem bij kinderen