• NL
 Enter Title

De diabetische voet is een infectie of wond van de voet bij patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte). De suikerziekte tast de zenuwen en de kleine bloedvaten aan waardoor wonden of infecties kunnen ontstaan. Een kwart van de patiënten met diabetes heeft risico op het ontwikkelen van een diabetische voet.

In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 15.000 patiënten met een diabetische voet. Het is belangrijk om de wond van een diabetische voet goed te behandelen. Het risico is namelijk groot dat de wond terugkomt. Als een diabetisch voet niet op tijd wordt behandeld moet de voet worden geamputeerd. In Nederland leidt een diabetische voet bij 15-25% van de patiënten tot een amputatie.

Wat merkt u van diabetische voet?
Vaak hebben patiënten weinig klachten vanwege het verminderd gevoel in de voeten. Suikerziekte tast de zenuwen aan. Hierdoor ontstaan er wonden die te vaak laat worden herkend.

Multidisciplinair team
In Noordwest Ziekenhuisgroep is een multidisciplinaire diabetisch voetenteam. Een vaatchirurg, revalidatiearts, internist, podotherapeut, verpleegkundig specialist vaatchirurgie, wondverpleegkundige en gipsmeesters werken samen om diabetespatiënten en zo goed mogelijk behandeltraject te bieden. Door deze multidisciplinaire aanpak, kunnen we tenminste 40% van de amputaties voorkomen.Wij streven er naar dat u  alle onderzoeken, diagnostiek en behandeling in 1 polikliniekbezoek kunt doen.

Publicatie
De vaatchirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn actief bezig met vernieuwende technieken. Lees het 'artikel 'Gewoon' bloedvat wordt slagader' over een baanbrekende techniek waarmee amputatie van het onderbeen wordt voorkomen.

Websites

 Onderzoeken

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Diabetische voet