• NL
 Enter Title

Obesitas (ernstig overgewicht) ontstaat als uw lichaam meer calorieën binnenkrijgt dan het verbruikt. Uw lichaam heeft energie nodig om te functioneren. Die energie (calorieën) krijgt u via uw voeding. De hoeveelheid calorieën die u binnenkrijgt, moet in evenwicht zijn met de hoeveelheid die u verbruikt. Krijgt u teveel energie binnen? Dan slaat uw lichaam dit op in de vorm van vet. Zo ontstaat overgewicht of obesitas.

Wat merkt u van overgewicht of obesitas?
Door overgewicht heeft u een grotere kans op een aantal verschillende aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes), hoge bloeddruk, slaapapneu, gewrichtsklachten en een aantal soorten kanker.

Hoe kunt u overgewicht of obesitas voorkomen?
Door een gezonde levensstijl kunt u overgewicht of obesitas voorkomen. Dit betekent met name: gezond eten en veel bewegen.

Overgewichtschirurgie
In het geval van ernstig overgewicht kan een chirurgische behandeling nodig zijn (bariatrische chirurgie). Dit is meestal een gastric bypass of een gastric sleeve operatie. Uit onderzoek blijkt dat een operatie het beste helpt tegen ernstig overgewicht, maar een operatie gaat ook gepaard met enkele risico’s en bijwerkingen.

 

Websites

 Onderzoeken

Geen onderzoeken gevonden.

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Obesitas