• NL
 Enter Title

Een voedselallergie is een ongewoon sterke reactie van het afweersysteem waarbij in het lichaam specifieke afweerstoffen tegen bepaalde eiwitten (allergenen) in ons voedsel worden gemaakt. De meeste allergische reacties ontstaan op koemelk, kippenei, pinda, noten.

Voedselallergie of -overgevoeligheid
Voedselallergie en -overgevoeligheid worden vaak met elkaar verward. Dat is niet zo vreemd, want de symptomen lijken erg op elkaar. Bij een allergische reactie kunnen de klachten snel optreden en heftig verlopen. Niet-allergische reacties treden meestal maximaal binnen 48 uur op en verlopen minder heftig.

Wat moet u doen bij een verdenking op een allergische reactie?
Denkt u dat u reageert op voedingsmiddelen? Een voedselallergie is soms moeilijk vast te stellen omdat de klachten ook bij veel andere ziektebeelden voor kunnen komen. Het is niet wenselijk dat u bepaalde producten gaat vermijden. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw huisarts. Uw arts stelt u vragen, bekijkt uw klachten met een lichamelijk onderzoek en vraagt zo nodig allergologisch onderzoek aan. Wanneer nodig wordt u verwezen naar een allergoloog, en/of een gespecialiseerd diëtist. 

Verblijft u in het ziekenhuis?
Heeft u een allergie en verblijft u in het ziekenhuis, lees dan alle informatie over hoe wij hier in het ziekenhuis mee om gaan.
 

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Voedselallergie en -overgevoeligheid