• NL
 Enter Title

Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan 3 maanden. Op basis van het proces van natuurlijk herstel geen verklaring te vinden waarom pijn voortduurt of steeds terugkeert. Medische behandelingen helpen niet en er zijn geen mogelijkheden voor een kansrijke behandeling meer waarmee de klachten verholpen kunnen worden. Op de afdeling revalidatie van Noordwest spreken we liever van langdurige pijnklachten.

Wat merkt u van chronische pijn?
U heeft voortdurend pijn of pijn die steeds terugkeert. De pijn breidt zich uit en niets helpt om het werkelijk te verminderen. Veel mensen met chronische pijn hebben al veel onderzoeken en behandelingen gehad. De pijn kan wel veel invloed hebben op uw leven, op hoe u zich voelt en wat u kunt doen. Zowel thuis als op uw werk. Dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven en de relatie met naasten.

Hoe kunt u chronische pijn voorkomen?
Het is van allerlei factoren afhankelijk of pijnklachten op den duur chronisch worden. Het kan helpen om zicht te krijgen op de factoren die bij u een rol spelen.

Wat kunt u doen aan chronische pijn?
Als mensen met chronische pijn medisch uitbehandeld zijn en de boodschap krijgen dat zij ‘moeten leren leven met de pijn’, heeft het vaak zin om via de huisarts of specialist een verwijzing te vragen voor de revalidatiearts. Het moet dan wel gaan om chronische pijn van het bewegingsapparaat: chronische pijn van de nek, rug, armen en/of benen en niet van het hoofd of de darmen.

Filmpje over chronische pijn en pijnrevalidatie
Revalidatiearts René Oosterwijk en GZ-psycholoog Wisse van den Berg vertellen in het filmpje 'Wat is chronische (aanhoudende) pijn' meer over chronische pijn en de revalidatiebehandeling. Bekijk het filmpje op de behandelpagina pijnrevalidatie.

Websites

 Specialismen
 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Chronische pijn