• NL
 Enter Title

Vlak onder de huid aan de binnenkant van uw hand ligt een bindweefselplaat. Deze plaat beschermt de pezen en zenuwen. Bij Dupuytren vervormt de bindweefselplaat: er ontstaan strengen en knobbels waardoor het bindweefsel korter wordt. Daardoor gaan één of meer vingers krom staan.

Wat merkt u van Dupuytren?
De aandoening begint met een knobbeltje in de handpalm. Soms ontstaat de streng binnen enkele maanden. Maar het kan ook jaren duren. De streng wordt korter en trekt daardoor de vinger(s) krom (flexie). U kunt uw vinger(s) daardoor op den duur niet meer goed bewegen.

Behandeling van Dupuytren
Als u uw hand niet meer vlak op de tafel kunt leggen, wordt behandeling overwogen. De Dupuytren kan worden behandeld met een prikbehandeling (naaldaponeurotomie) of een operatie. Beide behandelingen kunnen uw hand niet definitief genezen, maar verbeteren de functie van uw hand en het strekken van de vingers. Helaas kan de ziekte terugkomen, het is een chronische ziekte. Het kan dus zijn dat u nog een keer behandeld moet worden.

Noordwest Ziekenhuisgroep gespecialiseerd in prikbehandeling van Dupuytren
Voor de prikbehandeling behandelen we u in de zogenoemde Dupuytren-carrousel. Dat betekent dat onderzoek (een echo), voorlichting en de behandeling op één dag worden gecombineerd.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Dupuytren