• NL
 Enter Title

Glaucoom is een veelvoorkomende erfelijke oogaandoening waarbij de druk door te veel vocht in het oog te hoog is. Hierdoor raakt de oogzenuw bekneld en beschadigd. Er is een acute en niet-acute vorm van glaucoom. Bij de niet-acute, chronische vorm kunnen uw ogen geleidelijk achteruit gaan. Deze vorm wordt ook de langdurige of chronische vorm genoemd.

Wat merkt u van glaucoom?
Door beschadiging van de oogzenuw kan de oogzenuw de beelden niet meer goed doorgeven aan de hersenen. U verliest eerst langzaamaan delen van uw gezichtsveld. In een later stadium ziet u ook niet meer scherp. 

Acuut glaucoom
Bij acuut glaucoom heeft u last van heftige pijn. Uw oog is rood en u ziet wazig. Verder kunt u gekleurde kringen om lampen zien. U moet bij (verdenking op) acuut glaucoom meteen naar het ziekenhuis voor behandeling.

Hoe kunt u glaucoom voorkomen?
U kunt niet voorkomen dat u glaucoom krijgt. In een vroeg stadium kan een opticien/optometrist glaucoom ontdekken. Zodra u onder behandeling bent bij een oogarts, kunt u erger voorkomen: laat uw ogen tijdens de behandeling met oogdruppels regelmatig volgens het advies van  de oogarts controleren.

Websites

 Specialismen
 Folders

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Glaucoom