• NL

Uw overzicht thuismedicatie

Noordwest Ziekenhuisgroep maakt gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor digitale uitwisseling van medicatiegegevens. Via dit LSP vragen wij 2 dagen voor uw polikliniekbezoek een overzicht van uw medicijnen op bij uw eigen apotheek. Alleen als u daar toestemming aan LSP voor heeft gegeven ontvangen wij uw gegevens. Uw arts in het ziekenhuis beschikt dan tijdens uw afspraak over de meest actuele gegevens.

Veilig gebruik van uw medicijnen

De apothekersassistenten controleren elk recept zorgvuldig. Zij controleren onder andere:

  • de voorgeschreven dosering 
  • welke andere medicijnen u eventueel gebruikt
  • allergieën en aandoeningen die als bijwerking kunnen optreden, al dan niet door combinatie met uw eventuele andere medicijnen


Voor veilig gebruik van de voorgeschreven medicijnen is het verder belangrijk dat u doorgeeft of u:

  • overgevoelig bent voor bepaalde middelen
  • een verminderde nierfunctie heeft
  • zwanger bent of wilt worden
  • borstvoeding geeft

Als het nodig is, overlegt de apothekersassistent met uw specialist.

Informatie over uw geneesmiddel

De apothekersassistenten weten hoe u de medicijnen het beste kunt gebruiken. Zij vertellen u bijvoorbeeld wat u van uw medicijn kunt verwachten en hoe u deze het beste kunt innemen. U krijgt ook een bijsluiter met informatie over het gebruik en de eventuele bijwerkingen. Extra informatie over geneesmiddelen, klachten en ziektes of over de zorg van de apotheker achter de schermen is ook te vinden op de website Apotheek.nl. Maar u kunt natuurlijk ook voor andere vragen of voor een persoonlijk gesprek over uw medicijnen terecht in de apotheek. 

Oude medicijnen en naaldencontainers

Gooi oude en verlopen medicijnen en gebruikte injecties en/of naalden niet zomaar in de prullenbak. Maar lever ze na gebruik in bij de apotheek. Zo nodig krijgt u een zogenoemde naaldencontainer voor gebruikte naalden of injecties mee. Volle afgesloten naaldencontainers kunt u bij de Poliklinische Apotheek omruilen voor een nieuwe.

Uw privacy    

Op basis van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gaat de Poliklinische Apotheek strikt vertrouwelijk met uw medicatiegegevens om. Dat betekent onder andere dat de apotheek alleen met uw toestemming relevante medische gegevens uitwisselt met derden, inclusief zorgverleners. Noordwest is hiervoor aangesloten bij het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Opt-in formulier voor toestemming
Wij vragen u daarom om het zogenoemde Opt-in formulier te ondertekenen. Dit is een eenmalige toestemming voor uitwisseling van relevante medische gegevens met andere zorgverleners, zoals uw huisarts, thuisapotheek en de regionale spoedapotheek. Deze eenmalige toestemming wordt in uw dossier van de Poliklinsche Apotheek vastgelegd. Deze toestemming is onder andere belangrijk om uw medicijnen veilig en verantwoord te kunnen afleveren. U kunt u ook via internet registreren bij het LSP, ga naar: www.ikgeeftoestemming.nl. U komt dan binnen op de website www.volgjezorg.nl terecht, waar u ook meer informatie over het uitwisselen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) kunt lezen.

Aparte spreekkamer
De Poliklinische Apotheek heeft een aparte spreekkamer. Als u daar behoefte aan heeft, kunt u van deze spreekkamer gebruikmaken voor een persoonlijk gesprek met de apotheker.

Contact

Wilt u contact met ons opnemen? Kijk op www.nwz.nl/apotheek voor onze contactgegevens.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Medicatieveiligheid