• NL

U krijgt op 6 momenten eten en drinken aangeboden: ontbijt, lunch, diner en 3 keer een drankje. Natuurlijk mag u op elk moment van de dag om iets te eten of te drinken vragen. 

Wat hebben wij op onze maaltijdkaarten staan:  

Gezond en duurzaam: vernieuwd voedingsconcept
Vanaf september 2021 start Noordwest, in eerste instantie op locatie Den Helder, met een vernieuwd voedings/maaltijdconcept: 'Duurzame en gezonde voeding die sneller herstel en weerstand bevordert en bijdraagt aan u gezondheid, een vers, lokaal, seizoensgebonden en groenterijk aanbod'. Lees meer over het vernieuwde maaltijdconcept met duurzame en gezonde voeding.

Voedselallergie
Als u een voedselallergie heeft, meldt dit dan tijdens het opnamegesprek. Wij registeren dit in uw elektronisch patiëntendossier. Zo weten wij welke maaltijden niet voor u geschikt zijn. De voedingsassistent kan in bepaalde gevallen voor u een ander product bestellen. Denkt u dan aan glutenvrijbrood en sojaproducten. 

Wilt u uw eigen producten gebruiken, dan is dat mogelijk. Zo hebben onze verpleegafdelingen speciaal voor patiënten een magnetron of ijskast beschikbaar.

Wat hebben wij op onze maaltijdkaart allergenen staan:

Mijn Noordwest 
In uw patiëntenportaal Mijn Noordwest kunt u thuis in uw eigen medisch dossier nakijken of uw allergie is vermeld. Staat dit niet vermeld en u heeft een allergie? Meld dit dan bij uw eerstvolgende bezoek aan uw zorgverlener van Noordwest. 

Onze pictogrammen 
 

De Europese Unie heeft bepaald dat ingrediënten met de meeste overgevoeligheidsreacties duidelijk vermeld moeten worden. Daarom heeft Noordwest op de menukaarten de allergeeninformatie vermeld, zodat u kunt kijken welke voeding u veilig kunt gebruiken.  

Eiwitrijke voeding
Blijven eten en goed bewegen tijdens een ziekenhuisopname is belangrijk. Eet dan voornamelijk eiwitrijke producten, zoals zuivel, vlees, vis, gevogelte, ei, peulvruchten en noten. 
Wat zijn onze eiwitrijke toppers? Lees het op onze ontbijt- en lunchkaart en warme menukaart. 

Benieuwd hoeveel eiwitten u heeft gegeten en of het voldoende is? Hou het bij op de Turflijst eiwitrijke voeding 
Heeft uw diëtist u een ander advies gegeven, dan volgt u het advies van uw diëtist.

Ondervoeding 
Heeft u risico op ondervoeding of bent u ondervoed, dan krijgt u standaard energie- en eiwitrijke tussendoortjes aangeboden. 

Meer informatie over dietetiek
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Eten en drinken tijdens opname