• NL

          

 

Noordwest draagt bij aan een gezonde toekomst!


Noordwest maakt de bewuste keuze om met haar aanbod van voeding bij te dragen aan een sneller herstel, betere gezondheid en hogere weerstand van patiënten. Tegelijkertijd denken we aan het klimaat. We kiezen voor verse, seizoensgebonden en zoveel mogelijk plantaardige producten, werken samen met lokale telers en leveranciers en zorgen voor weinig verspilling. Gezond en duurzaam dus. En natuurlijk: aansluitend op de wensen en behoeften van de patiënten en medewerkers, die we met het aanbod een gevoel van thuis willen geven. Met dit voedingsconcept sluiten we aan bij gemaakte afspraken in het Nationaal Preventie Akkoord: 'in 2030 is het voedingsaanbod gezond in alle ziekenhuizen'.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen


Gezond
Gezond betekent dat we vooral kiezen voor producten binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en veel plantaardige en minder dierlijke, hoogbewerkte- of suiker- en zouthoudende producten. Daarnaast is eiwitrijk belangrijk omdat het doorgaans leidt tot sneller herstel en daarmee tot een kortere ziekenhuisopname. Gezonde voeding leidt bovendien tot minder complicaties bij behandelingen en draagt bij aan uw gezondheid en weerstand. 

Meer plantaardig en minder dierlijk
Minder vlees of kaas op de menukaart en juist méér groenten, peulvruchten en noten. We sluiten aan bij de landelijke doelstelling van de overheid van een 60-40 verhouding tussen plantaardige en dierlijke eiwitten. Dit is beter voor het milieu door onder andere minder CO2 uitstoot, maar ook voor het bevorderen van je gezondheid, herstel en weerstand.

Lokaal en seizoensgebonden
We kiezen voor producten van Noord-Hollandse bodem, waarmee we de verbondenheid onderstrepen die wij voelen met onze mooie streek. Door seizoensgroenten en lokale en regionale producten te gebruiken hoeven deze niet over grote afstanden vervoerd te worden. 

Minder voedselverspilling 
We gaan voor minder voedselverspilling door slimme portionering en menu’s op maat.  Dat laatste betekent onder andere dat de patiënt zelf meer regie heeft over wat hij/zij eet of drinkt, wat ook de eetlust bevordert.

Thuisgevoel
Noordwest wil een gevoel van gastvrijheid geven, een gevoel van thuis. We hebben aandacht voor u als patiënt, bezoeker of medewerker. We luisteren naar uw wensen en behoeften en bieden een mix van herkenbare gerechten en nieuwe smaken.

 

 

Tijdens het verblijf in Noordwest houdt dit in dat er dagelijks 2 menu’s van de chef, 6 eetmomenten en een groot assortiment losse producten wordt aangeboden. 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Eten en drinken tijdens opname