• NL

Als u in het ziekenhuis verblijft komt er veel op u af. Samen met de zorgprofessionals doen wij als vrijwilligers er alles aan om uw verblijf te veraangenamen.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

 • hand- en/of voetmassage geven
  Heeft u zin in een momentje van speciale aandacht? Geniet dan van een hand- en/of voetmassage die onze vrijwilligers u geven.

   
 • kleine boodschappen voor of met u doen in het bezoekerswinkeltje of -restaurant
  Heeft u een kleine boodschap nodig uit de bezoekerswinkel? Of heeft u zin in wat lekkers? Als u van de afdeling af mag, dan kunt u samen met de vrijwilliger ernaar toe gaan. De vrijwilliger kan het ook voor u halen.

   
 • een ‘luisterend oor’ zijn, een spelletje doen of samen lezen
  Wilt u een spelletje doen, een fijn gesprek voeren of samen lezen? Dan kunt u een van onze vrijwilligers vragen.

   
 • u ophalen voor een rondje wandelen binnen of buiten het ziekenhuis
  Wilt u even van de afdeling af? Dan kunt u samen met een vrijwilliger binnen of buiten het ziekenhuis een stukje wandelen of in de rolstoel op pad gaan.

   
 • muziek aanbieden aan uw bed
  Is pianomuziek voor u de ultieme manier van ontspannen? Onze pianist kan met de piano naar uw kamer komen. 
   

Viert u door omstandigheden uw verjaardag of uw huwelijksdag in het ziekenhuis? Dan staan onze vrijwilligers voor u klaar. Zij denken met u mee en kunnen bijvoorbeeld pianomuziek verzorgen of koffie en thee schenken.

Wilt u gebruik maken van één van bovenstaande activiteiten? Vraag het uw verpleegkundige. Wij bieden deze diensten aan van maandag t/m vrijdag tussen 09:30 - 11:30 uur en 13:30 - 15:30 uur. 

Voor onderstaande diensten komen wij van te voren bij u langs. Wij vragen u dan of u belangstelling heeft om één van deze activiteiten bij te willen wonen:

 • u ophalen voor een fijne muziek- of theateravond
  In het winterseizoen zijn er op donderdagavond regelmatig culturele activiteiten. Zo kunt u genieten van een concert of een theaterstuk. Onze vrijwilligers brengen u naar de gezamenlijke ruimte en brengen u weer terug naar de afdeling.

 • u ophalen om de thuiswedstrijd van AZ te kijken in de AZ-fanroom
  Als de Alkmaarse voetbalclub AZ thuis speelt, dan kunt u in onze speciale AZ-fanroom (locatie Alkmaar, Aletta Jacobszaal) binnen het ziekenhuis gezamenlijk voetbal kijken. Met elkaar moedigen we onze spelers aan.
   
 • u ophalen om een kerkdienst bij te wonen
  In het weekend zijn er in het ziekenhuis kerkdiensten. Wilt u graag een kerkdienst bijwonen, dan brengen onze vrijwilligers u naar de gezamenlijke ruimte en brengen u weer terug naar de afdeling.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Services van onze vrijwilligers