• NL

Tijdens de Open Dag van Noordwest op 16 maart heeft u mee kunnen doen aan de quiz Samen beslissen. Bekijk de juiste antwoorden.

Onder de winnaars verloten wij 3 cadeaubonnen van 25 euro. Binnenkort leest u hier de uitslag. Als de prijzen zijn uitgereikt, vernietigen wij de ingevulde quizformulieren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op zaterdag 16 maart wordt de landelijke 'Open Dag van de Zorg' gehouden. Ook Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee en zet tussen 10.30 en 15.30 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open. In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis, worden activiteiten georganiseerd en is er gelegenheid om afdelingen te bezoeken.

 

Kijkje in de keuken
Heeft u altijd al willen weten hoe een ambulance er vanbinnen uitziet? Of wilt u een bezoekje brengen aan een polikliniek? Verschillende afdelingen zijn te bezoeken of organiseren rondleidingen. En ook een letterlijk kijkje in de keuken is mogelijk. Medewerkers van de ziekenhuiskeuken geven demonstraties over patiëntenvoeding.

Leer en ontdek
Een groot aantal specialismen neemt deel. Er worden armen in het gips gezet, knie- en heupprotheses getoond en verschillende testjes en onderzoekjes uitgevoerd, zoals een meting van uw cholesterol of bloedsuiker. Geniet van een handmassage, woon een van de presentaties bij, voer zelf een kijkoperatie op een namaakknie uit of laat u bij de stand van het Oncologisch centrum voorlichten over verschillende behandelingen en hoofdhuidkoeling bij een chemokuur. Leer alles de spijsvertering bij Diëtetiek en laat u bij borstkliniek informeren over de feiten en fabels rond borstkanker. Bekijk de high-tech apparatuur en bestralingsmaskers van de afdeling radiotherapie en laat je alles uitleggen over pathologie aan de hand microscopische afbeeldingen.

Werkgeversplein
Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever en over de actuele vacatures. Op het plein kunnen bezoekers onder andere kennismaken met het opleidingsinstituut Noordwest Academie en aan verpleegkundigen inhoudelijke vragen stellen over werken in de zorg.

Op de foto als arts of verpleegkundige
Op beide locaties is een fotohoek ingericht met daarbij een kledingrek met de bedrijfskleding van Noordwest en andere attributen! Bezoekers kunnen zich verkleden als arts of als verpleegkundige en op de foto gaan. Er is gelijk een afdruk beschikbaar! De leukste foto’s verschijnen de na de Open Dag op onze Facebookpagina.  

Voor jong en oud
Ook aan de kinderen is gedacht. Ieder kind kan tijdens de Open Dag met zijn eigen pop, beer of knuffel naar de berendokter. Onze speciale dokters staan klaar om ze eens goed te onderzoeken. Ook worden er kleurplaten uitgedeeld.

En wat nog meer?
Ons bureau Vernieuwbouw vertelt op de Open dag meer over de verbouwplannen op onze hoofdlocaties. De privacyofficer legt uit hoe hoe gegevens van patiënten goed beveiligd zijn? Ook besteden we op de Open Dag aandacht aan patiëntbeleving en patiëntenvoorlichting. En hoe gaat het er eigenlijk aan toe op de zorgadministratie? En is nog veel meer te zien en te doen. Waar u ook naar zoek bent, voor elk wat wils op de Open Dag.

We zien u graag op zaterdag 16 maart tussen 10.30 uur en 15.30 uur.

 

 

 

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Open dag